5 måter å servere påskelam | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 5 måter å servere påskelam

5 måter å servere påskelam

Lam til påske er en deilig tradisjon. Her kan du lese hvordan du tilbereder lammelår og lammestek, og tips til hva du kan gjøre med restene.

Det å spise lam i påsken er den eldste mattradisjonen vi har. Den kommer fra Det gamle testamentet, og gjennom 2000 år har folk spist påskelam til minne om utferden fra Egypt til Israel.

Nyt gjerne ferskt lam når det er sesong, som til påske og om høsten. Lammekjøtt tåler godt å være fryst, og blir like saftig selv om du går for en frossen variant. Beregn ca. 200g per person.

Bruk steketermometer når du lager lammestek og lammelår, da har du kontroll på når den er ferdig.

  • 65 °C for medium stekt
  • 70 °C for medium pluss
  • 75 °C for gjennomstekt

Lammestek til påske

Du kan lage lammestek av helt lammelår og bene ut låret selv, eller kjøpe ferdig surret lammestek uten bein. Første variant koster gjerne minst. Lær hvordan du skjærer ut nøkkelbenet her. 

Lammelår til påske

Et lammelår på rundt 2,5 kg tar ca. 3 timer å steke. Tiden kan variere ut ifra størrelse på låret, temperatur og stekeovnen din. Bruk steketermometer for å få best mulig resultat. Skjær gjerne av knoken på beinet for å få plass i ovnen.

Lammekoteletter til påske

Lammekoteletter er både raskt og godt, og kan gjerne tilberedes på grillen hvis været tillater det.

Tre sauser som passer til lam

Hva med å prøve en ny saus til lam? Tomatisert ratatouillesaus, soppsaus og sennepssaus er tre sauser som smaker nydelig til både lammelår og lammestek.

Dette kan du gjøre med lammerester

Ikke kast restene hvis du beregnet litt mye til påskemiddagen. Lammekjøtt gjør seg nemlig ypperlig som turmat eller lunsj!

Selv om du lager lammestek og lammelår på samme måte år etter år, kan du gjerne variere med tilbehøret. Under finner du inspirasjon til hva du kan servere.

Tilbehør til lam