Rema.no Lær mer Påskelam

Påskelam

Lam til påske er en god og saftig tradisjon. Her ser du hvordan du kan tilberede lammesteken på nye måter og variere tilbehøret.

Det å spise lam i påsken er den eldste mattradisjonen vi har. Den kommer fra Det gamle testamentet, og gjennom 2000 år har folk spist påskelam til minne om utferden fra Egypt til Israel.

I Norge er vi så heldige at vi har god tilgang til lammekjøtt det meste av året. Men ingen gang spiser vi så mye lam som i påsken. I måneden med påske spiser vi eksempelvis tre ganger så mye lammestek som ellers. Norsk lammekjøtt er i verdensklasse fordi sauene går på sommerbeite i utmark ved kysten og på fjellet. Dyrene spiser varierte og næringsrike vekster og beveger seg mye.

Ved siden av smaken taler også selve tilberedningsmetoden for lam i påsken. Lam egner seg nemlig svært godt til langtidssteking på lav temperatur. Det betyr at du kan la lammesteken stå i ovnen mens du tar en skitur.

 

 

Selv om du lager lammesteken på samme måte år etter år, kan du variere med tilbehøret. Her er favorittene!