
Kaker til påske: De beste oppskriftene
Kvikklunsjkake
Kvikklunsjkake er en enkel og populær dessert blant nordmenn, og den passer perfekt til påske. Den består av kjeks, krem og sjokolade, og det tar ikke lang tid å lage den. For å lage kvikklunsjkaken trenger du følgende ingredienser:
Handleliste
- 2 pakker Kvikklunsj-kjeks
- 6 dl kremfløte
- 200 g melkesjokolade
Det tar ca. 30 minutter å lage denne kaken.
Klassisk Pavlova
Denne skjøre, sprø marengskaken er alltid en favoritt og en flott dessert til påske. Det kan virke skummelt å lage marengs, men følg denne oppskriften trinn for trinn, så vil du få en perfekt Pavlova hver gang. Det tar ca. 30 minutter å lage denne kaken.
Handleliste
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- 1 ts eddik
- 1 ts maizena
- 2 dl kremfløte
- 1 klype salt
- Frisk frukt, bær eller sjokolade til å pynte med
Gulrotkake
En klassisk påskedessert er gulrotkake. Denne saftige kaken med kremostglasur er enkel å lage og kan gjøres på forhånd, slik at du kan slappe av og nyte tiden med dine kjære.
Ingredienser
- 3 dl hvetemel
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- 2 dl sukker
- 2,5 dl revet gulrot
- 2 egg
- 1,5 dl nøytral olje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1,5 dl valnøtter (kan sløyfes)
- 150 g kremost
- 1 dl melis
- 50 g smør, romtemperert
Oreokake
Hvis du er ute etter en enkel, men utrolig deilig påskedessert, er oreokake svaret. Med sin rike sjokoladesmak og knasende tekstur, er denne kaken sikker på å være en hit.
Ingredienser
-
- 1 pk Oreo-kjeks
- 150 g smør
- 200 g kremost
- 2 ss melis
- 1 ts vaniljesukker
Tips til når du skal velge dessert til påskelam
Påskelam er en klassisk påskefavoritt, og det finnes mange forskjellige måter å tilberede det på. Når det kommer til dessert, er det viktig å finne en som komplimenterer smakene i lammet. En enkel og deilig dessert som passer perfekt til påskelam er en bær- og kremostkake. Eksempelvis gulrotkake. Kaken er enkel å lage og smaker fantastisk. Den søte, kremete smaken av kremen og det syrlige preget av bærene vil være en god balanse til den rike smaken av påskelammet.
Du kan bruke ferske eller frosne bær, og kaken kan også pyntes med noen friske bær på toppen for en ekstra dekorativ touch.
Lær mer