Jordskokk Det er ikke bare utseende til jordskokken som minner om trøffelen – en av klodens mest ettertraktede råvarer. Også de sopp- og nøtteaktige aromaene og den krydrede, milde anissmaken kan gi assosiasjoner til trøfler.
Fakta om kjøttdeig Kjøttdeig finnes i en rekke varianter, med ulike egenskaper. Når du har planlagt en middag med kjøttdeig, kan det derfor være lurt å vite litt om hvilket kjøttdeigprodukt som passer best til akkurat denne retten. Her har du en oversikt over de forskjellige kjøttdeigvariantene du finner hos REMA 1000.
Smaker i balanse For å finne balansen må du smake deg frem og justere underveis. I Vietnam serverer man gjerne smakstilsetningene ved siden av maten slik at du selv kan justere smaken. Her er noen av de viktigste smakspilarene.
Urteoljer Noen dråper irrgrønn urteolje kan være prikken over i’en når du skal pynte en rett før servering. Både supper og vanlige tallerkenretter får et visuelt løft av disse magiske dråpene. I det nye nordiske kjøkkenet kan en frisk urteolje også være et godt alternativ til saus.
Kjøkken- og håndhygiene God hygiene ved håndtering av råvarer sikrer et optimalt resultat og god smak – og er like viktig som korrekt tilberedning av råvaren.
Rosenkål Rosenkål er en av julens viktigste grønnsaker. Den særegne kombinasjonen av sødme og bitterhet gjør at rosenkål passer perfekt til julemiddagene; førstnevnte matcher det søte i tilbehør til ribbe og lutefisk, bitterheten bidrar til kontrast og bryter gjennom de fete, søte smakene.
Majones og dipper Når du først ha laget en enkel basismajones, kan du smakssette den på mange forskjellige måter. Eksperimenter deg fram til din favoritt! Spar tid ved å lage store porsjoner når du lager sauser og majones – de holder seg godt noen dager i kjøleskapet.
Slik velger du riktig biff Lær Bent Stiansens beste tips til å velge riktig biff. Selv foretrekker han entrecôte, som er det mest smakfulle biffkjøttet.
Jordskokk Tilberedningen av jordskokker er veldig lik som for poteter. Det vil si at du kan bake, koke, dampe, grille, ovnsbake og mose dem.
Persillerot Persillerot er i nær slekt med persillen, men utseendet er mer lik pastinakkens og smaken minner om sellerirotens.
Beter Det finnes en stor smaksverden å oppdage for alle som kun forbinder beter med rødbeter i syltet form.
Sellerirot De siste årene har sellerirotens bruksområder blitt utvidet, og i dag er den svært populær i supper og puréer.
Lofotlam – Med smak av Lofotens unike natur De grønne, bratte fjellsidene i Lofoten gir et helt unikt beitegrunnlag. Næringsrike urter og gress blir naturlig saltet av sjøen som vind og vær fører med seg innover landskapet.