Norskmeksikansk ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Norskmeksikansk ukemeny

Norskmeksikansk ukemeny

Erter trenger ikke bare å spises i en stuing. Hva med å ta den billige og proteinfulle supergrønnsaken med i taco? Prøv vår norskmeksikanske ukemeny.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Toast med ertemole og syltede grønnsaker

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du: 

  1. Start med å lage de syltede grønnsakene ved å koke opp vann.
  2. Kutt opp rødløk og reddik i tynne skiver.
  3. Bland sammen eplesidereddik, sukker og kokende vann i et glass helt til sukkeret har smeltet, og fordel deretter væsken på to forskjellige glass. Tilsett rødløken i det ene glasset, og reddik i det andre. Oppbevar i kjøleskapet med et tett lokk.
  4. Lag ertemole ved å tine opp ertene i kokende vann i cirka 1 minutt.
  5. Finhakk hvitløk og tilsett i en bolle sammen med erter, avokado, lime, salt og pepper (og gjerne litt chilikrydder også, dersom du har). Mos med en stavmikser eller en gaffel.
  6. Stek brødskiver i en stekepanne med smør til brødskivene har fått en gyldenbrun farge på begge sider.
  7. Topp brødskivene med ertemole, syltet rødløk og syltet reddik.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort ⅔ av ertemolen, og ¾ av den syltede rødløken og den syltede reddiken. Dette skal brukes i de andre middagene denne ukemenyen.

2. Tacosalat med bønner, ertemole og syltet reddik

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

I denne middagen brukes syltet rødløk, syltet reddik og ertemole som ble laget tidligere denne ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Varm opp sorte bønner i ei stekepanne og stek sammen med tacokrydder, mais og en liten skvett vann.
  2. Kutt opp hjertesalat.
  3. Fyll en bolle med bønner og oppkuttet salat, og topp med revet ost, knuste tortillachips, ertemole, rømme, syltet reddik, syltet rødløk og lime.

3. Erteburger med tortillachips og syltede grønnsaker

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 40 min

I denne middagen bruker vi syltet rødløk og syltet reddik som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Smuldre opp halvparten av brødskivene til smuler og stek kjapt i ei stekepanne til brødsmulene har fått en gyldenbrun farge.
  2. Tin opp ertene ved å legge de i kokende vann i cirka 1 minutt.
  3. Kutt opp rødløk og hvitløk, og tilsett i en foodprosessor sammen med ertene, brødsmulene, salt, pepper, olivenolje og limesaft. Bland sammen til du har fått en jevn deig (du kan også mose alt for hånd).
  4. Form deigen til burgere, og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 20 minutter. Snu halvveis.
  5. Server erteburgerne på resterende brødskiver med rømme, hjertesalat, tortillachips, syltet rødløk og syltet reddik.

4. Veggisnachos

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

I denne middagen bruker vi ertemole, syltet rødløk og syltet reddik som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Varm opp sorte bønner i ei stekepanne og bland inn taokrydder, mais og hakkede tomater. La det koke i cirka 5 minutter.
  2. Legg tortillachips over et stekebrett ikledd bakepapir, og topp med bønneblandingen og revet ost. Stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter.
  3. Server veggisnachos med syltet rødløk, syltet reddik, ertemole, rømme og lime.