Rema.no Lær mer Mise en place

Mise en place

Orden er helt avgjørende på kjøkkenet. Og ved å gjøre små forberedelser før du begynner på selve matlagingen, sparer du ikke bare veldig mye tid – du vil også oppleve at maten blir bedre.

Orden er helt avgjørende på kjøkkenet. Og ved å gjøre små forberedelser før du begynner på selve matlagingen, sparer du ikke bare veldig mye tid – du vil også oppleve at maten blir bedre. For ved å ha alt som skal skrelles og kuttes ferdig før du begynner, unngår du stadige avbrudd som kan føre til at ingredienser og råvarer får for mye varmebehandling. Alt av kutting og rensing bør være gjort før gjestene kommer. Grønnsaker kan blansjeres eller bakes. Du kan lage sausen helt ferdig. Resten er bare oppvarming, tilsmaking og anretting.

130909MiseEnPlace_JF

Skåler og boller side om side med ferdig kuttede grønnsaker osv.

Forbered måltidet ved å finne fram alle råvarer som skal brukes. Skrell løk og potet, fileter fisken og hakk nøttene. Bli kvitt avfall. Da er det enklere og raskere å planlegge og gjennomføre måltidet.

1_MiseEnPlace_BildeB

Arbeidsstasjon med det aller nødvendigste.

Lag et brett med det du bruker mest. Olje, smør, salt, pepper, eddik, og redskaper. Sett redskapene i en krukke med varmt vann. Sett alltid redskapene tilbake slik at du til enhver tid vet hvor de er og at de er klare til neste operasjon.