Bli kjent med bakeren bak våre tre nye håndverksbrød
Selv om brød spises i store deler av verden, skiller den norske brødkulturen seg fra mange andres. Blant dem som kan skrive under på det, er Remy Corbet.
Han er oppvokst i en bakerfamilie i Nantes i Frankrike, men har gjort nordmann av seg, og jobber som produktutvikler i Mesterbakeren.
– Franskmenn og nordmenn bruker brød på ulike måter. Mens nordmenn gjerne har brød i matpakken, finner du i Frankrike brødet på hvert restaurantbord. Jeg må også ha brød på bordet til middagen hjemme, forteller Remy.
Nye ingredienser og metoder
– De tre nye Håndverk-brødene skiller seg fra andre brød ved at vi har brukt en ny type surdeig av spelt. Vi har også brukt kli og havre, noe som gir dem en nydelig smak og aroma, forteller Remy, som har utviklet brødene.
Lang hevetid er viktig for å få luftige og saftige brød, derfor har han bakt en spesialutviklet surdeig som får mellom 15-18 timer til å heve og hvile.
Han har i tillegg utviklet en helt ny elteprosess som gir brødene ekstra god skorpe, smak og kvalitet når brødene til slutt stekes ved høy temperatur i steinovn.
Denne prosessen blir nå tatt i bruk ved Mesterbakerens bakerier over hele landet, før brødene går ut i alle våre butikker daglig.
Populær surdeigstrend
En brødtrend vi har omfavnet i Norge de siste årene er surdeigsbakst. Surdeigsbaking er en flere tusen år gammel håndverkstradisjon, som tar utgangspunkt i mel og vann som fermenteres over tid i romtemperatur.
– Et godt surdeigsbrød med grovt mel er helt fantastisk, konstaterer Remy.
Den langsomme surdeigsprosessen gir brødet en litt syrlig smak og unik aroma. I tillegg tas mineralene i surdeigsbrød lettere opp i kroppen – og er lettere fordøyelig for mange. Surdeigsbrød er med andre ord både et skikkelig velsmakende og sunt valg.
Lær mer