Matbloggeren tipser: Disse grønnsakene er best på grillen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Matbloggeren tipser: Disse grønnsakene er best på grillen

Matbloggeren tipser: Disse grønnsakene er best på grillen

Grønnsaker på grillen blir stadig mer populært, og nytes både som tilbehør og som middagens høydepunkt. Her får du matbloggeren Aicha Bouhlou sine beste tips til hvilke grønnsaker du kan grille.

– Jeg er hverken veganer eller vegetarianer, men liker å spise grønnsaker fordi det smaker godt, sier Aischa Bouhlou.

Mest grønt

Aicha Bouhlou står bak matbloggen aichasmat.no og har flere kokebøker i repertoaret. Selv er hun vokst opp med det beste fra det marokkanske og norske kjøkkenet, der gode råvarer står i fokus.

Matblogger og kokebokforfatter Aicha Bouhlou

Aicha slår et slag for grønnsaker i sommer.

Det er ikke uten grunn at Aicha sitt matmotto er «mest grønt». På eget kjøkken bugner det av fargerike grønnsaker som hun lager de deiligste retter av. Aller helst på grillen, hvis hun kan.

– Min mor serverte de deiligste måltidene basert på grønnsaker som hun grillet på kullgrillen eller i stekeovnen hele året. Grillet paprika og aubergine gikk det mest av, sier hun.

Se inspirasjon til vegetar på grillen her.

Grill for hele uken

Hun tipser om å grille mye når du først er i gang. Grønnsakene kan du deretter oppbevare i lufttett emballasje med en klunk olivenolje, og deretter bruke i salater, pasta, som tilbehør eller i en sandwich resten av uken.

– Alle grønnsaker kan grilles, også er det jo så fort gjort! Prøv deg frem med squash, paprika, sopp, gulrøtter, tomater, løk eller annet godt du har liggende. Jo mer farger på tallerken, jo bedre, tipser hun.

Redningen for slitne grønnsaker

Dersom Aicha har slitne grønnsaker liggende i skuffen, er grillen en god redning. Grilling eller ovnsteking av grønnsaker lokker nemlig frem den naturlige sødmen i grønnsakene og hever smaken.

– Min favoritt er kokte poteter. Den intense varmen, og kanskje litt urter og smør, henter fram en spennende røyksmak og ekstra sødme. Det samme gjelder kokte rotgrønnsaker, som kålrot, sellerirot og gulrøtter, sier Bouhlou.

Finn inspirasjon til sommersalater her.

Om sommeren slår hun og et slag for friske og spennende salater. De beste salatene er fulle av kontraster, smaker og variasjon. Kombiner knasende salatblader, grillede grønnsaker, solmodne tomater og selvfølgelig sommerens bær og frukt.

– Ingenting er bedre enn når sommeren endelig kommer og vi kan dele måltider sammen ute. Da er en deilig salat og noe godt fra grillen et must, sier Bouhlou.

Lag fargerike grønnsaksspyd

Del grønnsakene i jevne biter og ha dem på egne spyd. Da er det enklere å ha kontroll på grillingen og få dem jevnt stekt. Paprika, løk, squash, sopp og aubergine egner seg godt til spyd. Pensle dem med olje, salt og pepper før du legger dem på grillen.

Grønnsaker i folie er og et populært alternativ, spesielt for rotgrønnsaker. Da kan de ligge og kose seg lenge over indirekte varme, mens du lager annet tilbehør eller dipp. Når grønnsakene bakes i folie blir de noe mykere enn ved direkte grilling og smaker mer dampet enn grillet.

La deg forføre av granateple

Granatepler er en fast følgesvenn i Aichas matlaging. Hennes første møte med den spennende frukten var bak huset til bestefar i Marokko i barndommen. Det var kjærlighet ved første smak med den søte og syrlige frukten.

Prøv denne oppskriften med granateple.

Det er en kunst å rense granatepler uten for mye søl. Aichas favorittmetode er å skjære av toppen av frukten og kutte loddrette snitt i skallet mellom kammerveggene. Sett deretter begge tomlene øverst på granateplet og fingrene under. Bryt forsiktig skallet fra hverandre med hendene og ta bort midtstilken. Fjern de hvite skilleveggene fra kamrene og pill av kjernene.

– Granatepler smaker ikke bare godt, men kan også konkurrere med all annen frukt når det gjelder næringsinnhold og antioksidanter. Visste du at de har ti ganger så mye antioksidanter som appelsiner, nyper og valnøter per gram, spør hun.

Hvis ikke du har funnet frem grillen ennå er det bare å sette i gang. Benytt årets hjemmesommer til å virkelig få testet hvor godt grønnsaker kan smake på tallerkenen! Kun fantasien setter grenser og virkelig alt kan grilles, avslutter Aicha.

Aichas fem favoritter på grillen