Mango: Alt om den saftige frukten | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Mango: Alt om den saftige frukten og smakfulle oppskrifter

Mango: Alt om den saftige frukten og smakfulle oppskrifter

Mango er en tropisk frukt som har blitt elsket i århundrer for sin søte og saftige smak. Den vokser hovedsakelig i Sør-Asia, Sørøst-Asia, og Sentral- og Sør-Amerika. I denne artikkelen vil vi utforske helsefordelene ved å spise mango, ulike varianter av frukten, og noen smakfulle oppskrifter som vil få deg til å elske denne eksotiske delikatessen enda mer.

Helsefordeler med mango:

Mango er ikke bare en frukt full av smak, men den har også mange helsefordeler:

  • Rik på næringsstoffer: Mango er en god kilde til vitamin C, A, E, og K, samt flere B-vitaminer. Den inneholder også mineraler som kalium, kalsium, fosfor og magnesium.
  • Antioksidanter: Mango inneholder en rekke antioksidanter som bidrar til å bekjempe oksidativt stress og kan redusere risikoen for kroniske sykdommer.
  • Fordøyelseshelse: Mango inneholder fiber og enzymer som kan hjelpe fordøyelsessystemet og forhindre forstoppelse.
  • God for hjertet: Mango er en kilde til kalium og magnesium, som begge kan bidra til å opprettholde en sunn blodtrykk og hjertefunksjon.

Varianter av mango:

Mango kommer i forskjellige varianter, hver med sin egen smak og konsistens. Noen av de mest populære variantene inkluderer:

  • Alphonso: Dette er en av de mest populære variantene, kjent for sin rike og søte smak. Alphonso-mangoen er saftig og har en tykk, glatt hud.
  • Tommy Atkins: Dette er den mest utbredte varianten av mango i USA og har en mild og litt fiberrik konsistens.
  • Ataulfo: Også kjent som “Champagne-mango”, har denne varianten en søt, kremaktig konsistens og en tynn, gylden hud.
  • Kent: Denne store mangoen har en søt og rik smak med en jevn, fiberfri konsistens.

Smakfulle oppskrifter med mango:

Mango er en allsidig frukt som kan brukes i en rekke retter, både søte og salte. Her er noen oppskrifter du kan prøve:

En forfriskende smoothie laget av mango, kokosmelk og banan.

En fruktig og krydret salsa laget med mango, løk, paprika, koriander, limejuice og salt. Perfekt som tilbehør til nachos, fisk eller kylling.

En sunn og enkel salat laget av mango, chili, rød paprika og vårløk og en enkel dressing av blant annet olivenolje, honning og limejuice.

Enkel og deilig laksebowl med mango!

Ofte stilte spørsmål om mango

Hva er den beste måten å kutte en mango på?

Det er flere måter å kutte en mango på, men en enkel metode er å skjære en liten bit av toppen og bunnen av mangoen for å skape flatt overflate. Deretter kan du stå mangoen opp på den ene enden og skjære av skinnet fra topp til bunn med en skarp kniv. Til slutt, skjær fruktkjøttet av steinen og skjær det i strimler eller terninger.

Hvordan kan jeg få mangoen til å modne raskere?

Hvis du vil fremskynde modningsprosessen for en mango, kan du legge den i en papirpose sammen med et eple eller en banan. Disse fruktene avgir etylen, som akselererer modningsprosessen. Du kan også legge mangoen i en lukket plastpose og la den ligge på kjøkkenbenken ved romtemperatur i noen dager.

Hvor lenge kan jeg oppbevare en mango?

En moden mango kan oppbevares i kjøleskapet i opptil fem dager. Hvis du vil oppbevare mangoen lenger, kan du fryse den. Skrell og skjær mangoen i biter før du fryser den.