Lofotlam – Med smak av Lofotens unike natur | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Lofotlam – Med smak av Lofotens unike natur

Lofotlam – Med smak av Lofotens unike natur

De grønne, bratte fjellsidene i Lofoten gir et helt unikt beitegrunnlag. Næringsrike urter og gress blir naturlig saltet av sjøen som vind og vær fører med seg innover landskapet. Kjøp Lofotlam hos REMA 1000.

Gjennom årtusener har de grønne fjellsidene i Lofoten utviklet en helt spesiell flora – et beitegrunnlag bestående av næringsrike urter og frodig beitegras, naturlig saltet av havet som vind og uvær fører med seg. Lofotnaturen er frodig og rik på næringsrikt beite og gir Lofotlam den anerkjente smaken som er ettertraktet verden rundt.

– Dagslys både natt og dag gir lammene et jevnt næringsinntak, i tillegg til at lite rovdyr gir lammene en fredelig oppvekst med lite stress og uro, sier Gustav A. Karlsen i Lofotlam.

Se våre beste oppskrifter med lam her.

Naturlig krydret fra beitet

Bratt og ulendt terreng gjør at dyrene får brukt musklene på en helt annen måte. Dette gir kjøttet en særegen tekstur med fine fettmarmoreringer. Lofotlam stiller strenge krav til kvalitet, som kjøttfylde, fettprosent og størrelse. Dette gir Lofotlam en unik mørhet og særegen smak.

Lam som lever gode liv i sitt naturlige habitat gir gode råvarer, ifølge Karlsen.

– Lammene blir født i starten av mai og etter fem dager innendørs med moren sin, slippes de ut i naturen. De første dagene får de gå på innmarksbeite før de slippes fritt ut i den magiske Lofotnaturen. På denne måten lever lammene nesten hele livet i sitt naturlige habitat.

Lofotlam på beite

Den unike naturen i Lofoten gir Lofotlam den unike smaken som er ettertraktet verden over.

Kjøp Lofotlam hos REMA 1000

Lofotlam er en høykvalitetsvare som tilbys hos REMA 1000-butikker i Oslo og deler av Nordland.

Ettersom de mest kvalitetsorienterte produsentene ikke har mulighet til å levere i store mengder, har REMA 1000 inngått en avtale med flere slike produsenter for å kunne tilby lokalt utvalg av kvalitetslam. Se hvilke lokale produkter som finnes i din REMA 1000-butikk.