Slik skjærer du gresskar til halloween – uten matsvinn | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Lag kule gresskar til halloween – helt uten matsvinn  

Lag kule gresskar til halloween – helt uten matsvinn  

Med disse enkle tipsene lager du kreativ gresskarpynt, uten dårlig samvittighet for å kaste mat. Utskjæring og pynting av gresskar er en morsom aktivitet for både store og små, som hele familien kan glede seg til.

De siste 20 årene har nordmenn tatt til seg flere spennende Halloween-tradisjoner fra USA. En av dem er gresskarpynting – en morsom aktivitet for hele familien.

I denne artikkelen finner du enkle tips til utskjæring og gode oppskrifter du kan lage med gresskarrestene.

Slik renser du gresskar til Halloween:

Det finnes mange ulike typer gresskar på markedet, både stor og små. Her bruker vi Halloween-gresskar, som er litt større og har en kul oransje høstfarge med mye deilig fruktkjøtt.

Slik gjør du:

utskjæring gresskar

Bruk en kniv til å skjære toppen på gresskaret  pent av.  Det er viktig å kutte  på skrå, slik at  toppen  løsner lettere. Da  kan  det  brukes som “lokk” etterpå.

Utskjæring gresskar

Skrap ut alle løse frø og tråder med en skje. Frøene kan ristes i ovnen og brukes som snacks etterpå.

Utskjæring gresskar

Grav så ut kjøttet. Her kan du bruke en skje til å skrape ut, eller kniver i ulike størrelser. Bruk en større kniv til å ta ut det groveste, og en litt mindre kniv for resten. Få ut så mye fruktkjøtt som mulig, og ta vare på det for spennende oppskrifter under.

Når gresskaret er tomt starter moroa. Nå er det klart for å skjære det ut. Her er det kun kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage, for eksempel skumle ansikter eller kreative lykter.

Tegn rett på gresskaret med en sprittusj og start skjæringen med en skarp knip eller tapetkniv. Her er det lurt at de voksne hjelper de små, for gresskarskallet kan være litt hardt.

Hva med å lage en gresskarlykt med hår av fruktspyd? Både kult og godt på samme tid.

Halloween-gresskar med fruktspyd

Halloween-gresskar med fruktspyd både ser morsomt ut og er en perfekt måte å servere sunn snacks til familien eller gjestene.

Halloweengresskar med fruktspyd

Gresskarene kan skjæres på mange måter. Lag skumle ansikter eller skjær ut hull til en dekorativ lykt.

Se flere gode tips til Halloween her

Grønnsaker og dipp i gresskarskål

Dette er enda enklere, men like dekorativt. Bruk bunnen av gresskaret til å lage en serveringsbolle. Bollen kan du fylle med hva du vil, som snacks, grønnsaker og dipp.

Du trenger ikke lage lokk til denne varianten, slik det er forklart over. Kutt heller gresskaret i to før du tar ut alt av løse tråder, kjøtt og frø. Fyll så gresskaret med grønnsaker eller frukt. Du kan også sette små boller med ulike innhold oppi, som for eksempel dipp.

Gresskar som serveringsskål

Gresskarbolle gjør hjemmet klart for Halloween og er en fin måte å servere sunn snacks på.

Dette kan du lage med fruktkjøtt av gresskar

Husk å ta vare på innmaten i gresskaret, dette kan du bruke til mange høstlige retter. Hva med for eksempel gresskarsuppe eller gresskarmuffins?

Har du ikke tid til å stå lenge på kjøkkenet med en gang du kan du lage en rask gresskarpuré. Puréen kan nemlig fryses og brukes i en rekke oppskrifter senere, som for eksempel pannekakerøre, vaffelrøre, bakst, gryter og supper.

Nå er du klar til en dekorativ Halloweenfeiring – helt uten matsvinn!