Rema.no Lær mer Lag kule gresskar til halloween – helt uten matsvinn  

Lag kule gresskar til halloween – helt uten matsvinn  

Med disse enkle tipsene lager du kreativ gresskarpynt, uten dårlig samvittighet for å kaste mat. Det er bare å glede seg, for dette smaker like godt som det er gøy.  

De siste 20 årene har nordmenn tatt til seg flere spennende Halloween-tradisjoner fra USA. En av dem er gresskarpynting. Pynting av gresskar er en super aktivitet for både store og små.

I denne artikkelen finner du enkle tips til utskjæring og nydelige oppskrifter du kan lage med gresskarrestene.

Slik renser du Halloween-gresskar

Det finnes mange ulike typer gresskar på markedet, både stor og små. Her bruker vi Halloween-gresskar, som er litt større og har en kul oransje høstfarge og mye deilig fruktkjøtt.

Slik renser du gresskar:

utskjæring gresskar

Bruk en kniv til å skjære toppen på gresskaret  pent av.  Det er viktig å kutte  på skrå, slik at  toppen  løsner lettere. Da  kan  det  brukes som “lokk” etterpå.

Utskjæring gresskar

Skrap ut alle løse frø og tråder med en skje. Frøene kan ristes i ovnen og brukes som snacks etterpå.

Utskjæring gresskar

Grav så ut kjøttet. Her kan du bruke en skje til å skrape ut, eller kniver i ulike størrelser. Bruk en større kniv til å ta ut det groveste, og en litt mindre kniv for resten. Få ut så mye fruktkjøtt som mulig, og ta vare på det for spennende oppskrifter under.

På denne måten får du et lekkert gresskar til pynt og mye god mat. Hva med  å lage denne deilige og lune gresskarsuppen for eksempel? Eller disse  digge gresskarmuffinsene?

Lite tid? Lag en enkel gresskarpuré

Har du ikke tid til å kokkelere på kjøkkenet med en gang, kan du bruke gresskarkjøttet til å lage en gresskarpuré. Puréen kan fryses og brukes i en rekke oppskrifter senere, som for eksempel pannekakerøre, vaffelrøre, bakst, gryter og supper.

Tid for å dekorere gresskaret ditt – helt uten matsvinn!

Fruktspyd servert i lysende gresskar

Denne lekne dekorasjonen får garantert familien til å smile. For hva er vel bedre enn en gresskarlykt med fruktspyd til hår?

La kreativiteten blomstre når dere tegner på gresskaret. Bruk gjerne en sprittusj. Når dere er fornøyde kuttes ansikt eller mønster ut med en skarp kniv. Her kan det være lurt at voksne hjelper de små litt, for gresskarskallet er ganske hardt.

Halloween-gresskar med fruktspyd

Halloween-gresskar med fruktspyd både ser morsomt ut og er en perfekt måte å servere sunn snacks til familien eller gjestene.

Kutt opp frukt i regnbuens farger

Nå er det bare å kutte opp frukt i regnbuens farger. Tre frukten på spyd og press dem ned i gresskaret. Gjerne i lokket, da ser det ut som om gresskaret har frukthår. Legg en lyslenke inni gresskaret, så får du pynt og snacks i ett.

 

Halloweengresskar med fruktspyd

Gresskarene kan skjæres på mange måter. Lag skumle ansikter eller skjær ut hull til en dekorativ lykt.

Grønnsaker og dipp i gresskarskål

Dette er en enda enklere, men like dekorativ variant. Bruk bunnen av gresskaret til å lage en serveringsbolle. Bollen kan du fylle med hva du vil, for eksempel grønnsaker og dipp.

Gresskar som serveringsskål

Gresskarbolle gjør hjemmet klart for Halloween og er en fin måte å servere sunn snacks på.

Du trenger ikke lage lokk til denne varianten, slik det er forklart over. Kutt heller gresskaret i to før du tar ut alt av løse tråder, kjøtt og frø.

Fyll så gresskaret med grønnsaker eller frukt. Du kan også sette små boller med ulikt innhold oppi, som for eksempel dipp.

Ha en skremmende god halloween!