Rema.no Lær mer Kjøkken- og håndhygiene

Kjøkken- og håndhygiene

God hygiene ved håndtering av råvarer sikrer et optimalt resultat og god smak – og er like viktig som korrekt tilberedning av råvaren.

Kyllingklubber med tilbehør

Alle råvarer skal ha korrekt behandling på kjøkkenet. Det er viktig å være påpasselig med hygiene når du håndterer råvarer som kyllingkjøtt og andre kjøttvarer av storfe, svin, lam og vilt.
God hygiene ved håndtering av råvarer sikrer et optimalt resultat og god smak – og er like viktig som korrekt tilberedning av råvaren.

Pass ekstra godt på dette på kjøkkenet:

  • God håndhygiene – vask hendene før du håndterer råvarer, og mellom håndtering av ulike råvarer.
  • Bruk rene kjøkkenredskaper – vask kniver og skjærebrett ofte.
  • Sjekk temperaturen i kjøleskapet – temperaturen bør være 4 grader eller lavere.
  • Hold rå og tilberedte matvarer fra hverandre – vask redskapene mellom hver oppgave.
  • Tilberedning av kjøtt – ved oppvarming til temperaturer over 70 grader i flere minutter blir de aller fleste bakterier drept. Fjørfekjøtt og oppmalt kjøtt bør gjennomstekes.

Les mer om hva Mattilsynet anbefaler for å ivareta god kjøkken- og håndhygiene på Matportalen.no.