Rema.no Lær mer Kjapp og frisk Oreo-kake med en tvist

Kjapp og frisk Oreo-kake med en tvist

Oreo min Oreo! Vi elsker den deilige sjokoladekjeksen med vaniljefyll. Her er matblogger Trine Midtuns sommervri på Oreo-kaken alle digger!

4300455 OREO KJEKSRULL 2PK 308G Mondelez

En av de som har trykket søtsaken til sitt bryst er Trine Midtun (25), som blogger under navnet Klisjehjemmet .

Hun er glad i å variere på kjøkkenet og finner ofte på egne oppskrifter. Ofte ruller hun en liten Oreo-kjeks inn i nye eventyr.

– Da jeg var liten og vi fikk kjeks, var det som regel Marie-kjeks, Maryland Cookies og vaniljekjeks det gikk i.  Når Oreo først kom var det ganske nytt og spennende, forteller Trine.

Matbloggeren har mange baller i lufta og kom dermed opp med en oppskrift for de med liten tid.

Oreo kake is

Foto: Trine Midtun , Klisjehjemmet.no


Alt dette kan du bruke Oreo-kjeksen til

– Et tips er å lage en enklere variant i serveringsglass til gjestene. Knus kjeks i bunnen av glasset, rør sammen myk smøreost, litt meierismør og vaniljekremen i midten av kjeksen og legg dette som lag to, før du avslutter med litt pisket kremfløte og friske jordbær på toppen. Eventuelt kan du bruke en kule vaniljeis istedenfor pisket kremfløte på en varm sommerdag, forteller hun.

Oreo-kjeksen har vært å få kjøpt i Norge de siste 10-15 årene, men det var ikke før i 2010 den virkelig ble satset på. Nå er det Oreo-feber både til lands og til vanns.

– Jeg tror kaken er blitt så populær fordi den er mektig og minner litt om sjokoladekake. Personlig liker jeg Oreo-kake fordi den har kontraster. Den knaser, samtidig som den er myk og god. Sønnen min liker den fordi kjeksen smaker som sjokolade.

Her er Trines Oreo-sommerfavoritt:

Kaken er laget med is, og er derfor perfekt å servere på en varm dag.

Vaniljeiskake med Oreo-bunn

Trine kom over en ostekake på Instagram med Oreo-kjeks, men som ikke hadde oppskrift. Hun lot seg dermed inspirere, og lagde en Oreo-iskake med Philadelphia-ost og vaniljekesam. Yummie!

Oreo kake

Foto: Trine Midtun , Klisjehjemmet.no