Fattig Student svarer: Dette er mine grunner til å velge REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Fattig Student svarer: Dette er mine grunner til å velge REMA 1000

Fattig Student svarer: Dette er mine grunner til å velge REMA 1000

Med over 650 butikker og flere tusen produkter, finnes det mange grunner til å velge REMA 1000. Vi har spurt hva som er Karen Elene Thorsen sin grunn.

– En vanlig feil mange tenker om Fattig Student er at jeg kun bryr meg om pris. Så klart ønsker jeg å bruke så lite penger som mulig på mathandelen, men jeg bryr meg også om kvalitet, sier Karen. 

Karen, bedre kjent som Instagramkontoen @fattig.student, har i flere år inspirert sine følgere til å leve sunnere og spise billigere. Ukemenyene hennes til under 250 kroner ble raskt populære. Siden har hun gitt ut bok, lansert en ukemeny-app og vært å se på blant annet God Morgen Norge.

– Som folkehelse-student er jeg svært opptatt av mat og dens funksjoner. For i tillegg til å sammenligne priser, elsker jeg å lese på ingredienslista og sammenligne de ulike produktene i samme kategori, sier Karen entusiastisk.

Når det som er billig også er bra

Hva maten inneholder er en fanesak for Karen. I tillegg til at den skal ha så lav pris som mulig, er det viktig at ingredienslisten er kort og enkel å forstå. 

Derfor har Karen brukt mye tid i butikkhyllene de siste årene, for å bli bedre kjent med lavpris-alternativene og stadig sammenligne pris og kvalitet. 

– Jeg vil si jeg har fått en god kompetanse innen alle billig-produktene til de ulike dagligvarekjedene. Opp igjennom har jeg funnet noen soleklare favoritter, utfyller hun.

Hun mener det ofte er en misforståelse at man tror kvaliteten synker sammen med prisen, spesielt når det gjelder REMA 1000 sine produkter. Noe som er synd, for her har man nemlig gått glipp av mange kroner å spare. 

Karen Elene Thorsen kjent som fattig student skriver handleliste ved bordet

Karen bruker mye tid i butikkhyllene til å sammenligne ingredienslister, for å finne både det billigste, men også beste produktet.

Mindre salt, sukker og mettet fett

Kjeden har nemlig jobbet aktivt siden 2014 med å redusere både salt, sukker, mettet fett og tilsetningsstoffer i alle egne produkter, også lavpris-merket Prima. 

– Jeg ble positivt overrasket da jeg fant ut at REMA 1000s tacokrydder ikke inneholder sukker! I tillegg hadde det mindre saltinnhold og mer krydder i pakkene enn de store tacomerkene. Det samme gjaldt pasta, og flere produkter jeg analyserte. Det er ikke alle pakker med spaghetti som kan skryte på seg å være laget med durumhvete fra Italia, sier Karen fornøyd.

Karen må samtidig innrømme at høy kvalitet på billig-merkene ikke gjelder alle steder, og det er viktig å følge med. Det lønner seg å følge med på emballasjen før du legger noe ned i handlekurven. 

– Jeg har gått på noen smeller her og der. Men den viktigste grunnen til at jeg stadig velger dere, var fordi jeg oppdaget at det lå mange skjulte skatter i REMA-hylla. Jeg blir like imponert hver gang jeg drar opp dyrevernmerkede egg eller bedre kyllingrase opp fra kjøledisken til en lav pris, legger hun til.

– Grunnen til at jeg velger REMA 1000 er nettopp fordi varene de har med egen logo både er billig og av god kvalitet. De prøver konstant å forbedre seg selv og markedet ved å velge det beste av det beste – og det synes jeg det står respekt av, avslutter Karen. 

Hva er din grunn til å velge REMA 1000? Les mer om 1000 grunner til å velge REMA 1000 her.