Rema.no Lær mer Kanelbollens dag

Kanelbollens dag

I år fyller kanelbollen 40 år. Nyt dagen med hjemmelaget bakst eller kjøp ferdige boller.

Kanelbollens dag feires 4. oktober.

Kanelboller er gjærbakst som tilsettes kanel og sukker og rulles, tvinnes eller knytes, og de fleste har et forhold til herlighetene. Kanelbollen fyller i år 40 år og ingen anledning er vel bedre enn å bake i dag. Bollene kan varieres ved å tilsettes både sjokolade, bær eller nøtter.

Oppskrift kanelboller

Du lager kanelboller ved å først lage en deig hveteboller. Denne oppskriften gir en luftig deig som det er enkelt å jobbe med.

Etter endt heving deles deigen opp i 2 deler som kjevles ut til et rektangel på et melet bord. Smør på mykt romtemperert smør på den ene siden av leiven, og strø kanel og sukker på. Bruk gjerne brunt sukker for en mer karamelisert smak. Dra siden uten smør og kanel over den andre og kjevle litt slik at det blir jevnt. Deretter kan leiven deles opp til remser, eller bare rulles sammen som en pølse. Bruk gjerne et pizzahjul for enten å lage remser eller dele opp rullen.

Deretter legges bollene på bakepapirkledt stekebrett. Her skal de nå heve i ytterligere 30 minutter, gjerne lenger om du har tid.

Før du steker bollene på 225 grader i 10 minutter, kan du pensle de med et pisket egg og strø sukker på.

La bollene hvile etter steketiden.

Nyt kanelbollens dag!

kanelboller1