Hvordan grille svin | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan grille svin

Hvordan grille svin

Behandler du svinekjøtt riktig, vil det møre kjøttet smelte på tungen. Slik lykkes du med å grille svin.

Enten du foretrekker koteletter, flintstek, ytrefilet, grillribbe, nakkefilet, spareribs eller pølser: hemmeligheten bak saftig og mørt svinekjøtt, er å forstå hvordan du skal bruke direkte og indirekte varme.

 • Direkte varme: Dette gir rask varme og størst effekt. Her er varmekilden rett under maten. Bruk av direkte varme egner seg godt når man ønsker en god stekeskorpe og gjennomstekt kjøtt.
 • Indirekte varme: er den delen av grillen uten aktivt bluss eller varmt kull. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, og helst under lokk, slik at varmen fra den aktive delen av grillen sirkulerer.

Les flere gode grilltips her.

Slik griller du koteletter og flintstek

 1. Grill kotelettene på direkte varme på begge sider til de får fin farge. Husk at det vanligvis tar noe mindre tid å få farge på den andre siden enn den første, da kotelettene er blitt varmere.
 2. Flytt kotelettene over til indirekte varme, ta ned lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. Husk å ikke bruk for sterk varme – da blir kotelettene tørre. Kjøttet er ferdigstekt når det er lys rosa i midten.
 3. Bruk gjerne steketermometer, da blir det enklere å følge med på kjøttet. Kjernetemperaturen bør være ca. 70 °C. Legg de ferdiggrillede kotelettene på et fat, og la dem hvile i noen få minutter før de skjæres opp.

Flintstek grilles på samme måte som koteletter, men trenger noe lengre tid på indirekte varme. La kjøttet ligge 10-15 minutter ekstra eller mer hvis du har lav varme på grillen.

Les også: Slik griller du biff

Slik griller du grillribbe

 1. Grill på direkte varme til de får fin farge på begge sider, ca. 1 minutt per side.
 2. Flytt kjøttstykkene over til indirekte varme. Legg på lokket og grill videre i 3-4 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.

Ferdigkrydret grillribbe kan grilles kun på direkte varme. Husk da å snu kjøttstykkene ofte for å unngå at de svir seg.

Lær hvordan grille grillribbe av mesterkokk Bent Stiansen

Slik griller du hel ytrefilet og indrefilet

 1. Svi av kjøttet på begge sider på direkte varme, til det får fin farge og stekeskorpe.
 2. Flytt deretter kjøttet over på indirekte varme og ha på lokk. Den beste måten for å unngå at kjøttet bli tørt er å bruke steketermometer. Stek til kjernetemperaturen er 68 °C for medium stekt. Vil du ha kjøttet gjennomstekt griller du videre til 70 °C.
 3. La kjøttet hvile før du skjærer i det, slik at saftigheten bevares. 6-8 minutter holder.

Slik griller du nakkefilet

 1. Krydre nakkefileten med ønsket krydder. Hvis fileten har vært i marinade bør du tørke vekk mesteparten av oljen med kjøkkenpapir før du griller.
 2. Svi av kjøttet over direkte varme til det får fin farge på begge sider.
 3. Flytt deretter over på indirekte varme og ha på lokk. Den beste måten for å unngå at kjøttet bli tørt er å bruke steketermometer. Stek til kjernetemperaturen er 68 °C. Vil du ha kjøttet gjennomstekt griller du videre til 70 °C.
 4. Husk å la kjøttet hvile i ca. 6-8 minutter før du skjærer i det, slik at det bevarer saftigheten.

Se våre beste oppskrifter til grillen her.

Slik griller du spareribs og baby back ribs

 1. Pakk ribs og saus tett i aluminiumsfolie.
 2. Legg kjøttet på indirekte varme, ha på lokk, og grill til de er gjennomvarme – ca. 12-15 minutter.
 3. Åpne forsiktig foliepakken, og bruk en klype til å ta ut ribs-stykket. Grill dem over direkte varme i 2-3 minutter for å gi dem litt farge.
 4. Legg kjøttet tilbake på indirekte varme, pensle det og gi dem noen få minutter til på grillen. Alternativt kan du pensle kjøttet etter at de er blitt lagt på et serveringsfat.

Les også: Slik griller du kylling

Slik griller du pølser

 1. Grill først på indirekte varme til pølsene er gjennomvarme. Et par minutter for tynne pølser og noen minutter ekstra for tykke pølser.
 2. Flytt pølsene over på direkte varme for å lage fine grillstriper.
 3. Varm pølsebrødene kjapt på begge sider på direkte varme før servering.