Hvordan grille lam | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan grille lam

Hvordan grille lam

Lam er ypperlig grillmat, fordi det gir et mørt, saftig og ikke minst smakfullt resultat. Her er tipsene du trenger for å lykkes .

Det er ingen grunn til å vente til høsten med å nyte et godt lammemåltid. Lam tåler godt den sterke varmen fra grillen – og bruker du kullgrill får du dessuten en nydelig røyksmak som passer ypperlig til lammekjøtt.

Hemmeligheten bak saftig grillet lam, er å forstå hvordan du skal bruke direkte og indirekte varme. Da trenger du to soner på grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme.

  • Direkte varme: Her er varmekilden rett under maten, som gir rask varme og størst effekt. Bruk av direkte varme egner seg godt når man ønsker en god stekeskorpe og skal grille mindre stykker som blir ferdig raskt.
  • Indirekte varme er den delen av grillen uten aktivt bluss eller varmt kull. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, og helst under lokk, slik at varmen fra den aktive delen av grillen sirkulerer. Bruk av indirekte varme egner seg til større kjøttstykker som trenger lenger tid for å bli gjennomstekt.

Slik griller du lam:

  1. Grill kjapt på begge sider på direkte varme for å gi kjøttet en fin farge. Ca. 1-2 minutter på hver side.
  2. Flytt kjøttet over til indirekte varme, ha på lokk, og grill videre til fårefileten er gjennomstekt. Bruk gjerne et steketermometer når du griller, for best resultat. Kjernetemperatur skal være ca. 63 grader for lyserosa kjøtt.

Slik griller du med perfekt resultat

Lær å grille fårefilet med mesterkokk Bent Stiansen

Lammekoteletter og skivet lammelår

Det er godt med fett i de fleste typer koteletter, noe som gjør dem saftige og perfekte å grille.

  1. Krydre kjøttet før du griller. Har kotelettene vært i marinade bør du tørke vekk mesteparten av oljen med kjøkkenpapir før de legges på grillen.
  2. Grill kotelettene på direkte varme på begge sider, til de får fin farge. Husk at det normalt tar kortere tid på den andre siden enn den første, da kotelettene er blitt varmere.
  3. Flytt kotelettene over til indirekte varme, ta ned lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. La kjøttet hvile noen minutter før de skjæres opp.

Les også: Slik griller du kylling

Prøv en av disse oppskriftene neste gang du fyrer opp grillen: