Rema.no Lær mer Hvordan grille lam

Hvordan grille lam

Lær hvordan man griller lam som fårefilet, lammekoteletter og skiver av lammelår ved hjelp av direkte og indirekte varme.

Fårefilet

Grill kjapt begge sider på direkte varme for å gi kjøttet fin farge. Flytt deretter over til indirekte varme, ha på lokk, og grill videre til fårefileten er ferdig-grillet (kjernetemperatur skal være ca. 62 grader).

Slik griller du med perfekt resultat.

Lammekoteletter og skiver av lammelår

Det er godt med fett i de fleste typer koteletter, noe som gjør dem saftige og perfekt å grille. Krydre kjøttet før du griller. Har kotelettene vært i marinade bør du tørke vekk mesteparten av oljen med kjøkkenpapir før de legges på grillen.

Grill kotelettene på direkte varme på begge sider, til de får fin farge. Husk at det normalt tar kortere tid på den andre siden enn den første, da kotelettene er blitt varmere. Flytt kotelettene over til indirekte varme, ta ned lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. La kjøttet hvile noen minutter før de skjæres opp.

Slik bruker du direkte og indirekte varme

Til de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme. Indirekte varme egner seg godt til større kjøttstykker som trenger lengre tid for å bli gjennomstekt.

Bruker du kullgrill kan du samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm og en kaldere sone. Med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.