Rema.no Lær mer Hvordan grille lam

Hvordan grille lam

Lær hvordan man griller lam som fårefilet, lammekoteletter og skiver av lammelår ved hjelp av direkte og indirekte varme.

Fårefilet

Grill på direkte varme for å gi den en fin farge. Flytt så fileten til indirekte varme, ha på lokk, og grill videre til fileten er ferdig-grillet (kjernetemperatur ca. 62 grader).

Lammekoteletter og skiver av lammelår

Lammekoteletter er en drøm å grille. Det er en bra mengde fett i de fleste typer koteletter, noe som gjør dem saftige og velsmakende. Ha krydder på kotelettene før de grilles – har kotelettene vært i marinade, er det lurt å tørke vekk mesteparten av oljen med kjøkkenpapir før de legges på grillen.

Grill kotelettene på direkte varme på begge sider, kun lenge nok til å få en fin farge. Husk at det vanligvis tar noe mindre tid å få farge på den andre siden enn den første fordi kotelettene er blitt varmere.

Flytt kotelettene til indirekte varme, ta ned lokket og la dem kose seg til de er ferdigstekte. Legg de ferdiggrillede kotelettene på et fat, og la dem hvile i noen få minutter før de skjæres opp.

Skiver av lammelår kan gjerne få noe kortere tid på direkte varme og lengre tid på indirekte varme.

Slik bruker du direkte og indirekte varmeTil de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme slik at grillmaten kan få riktig kjernetemperatur. Bruker du kullgrill, er det enklest å samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm sone, med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Ønsker du å lære enda mer?

Her finner du nyttige grilltips fra selveste grillkongen Craig og ønsker du å lære hvordan du kan få perfekt grillresultat på andre typer kjøtt finner du det her.