Hvordan grille kylling | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan grille kylling

Hvordan grille kylling

Kylling gjør seg godt på grillen, både til hverdags og til fest. Men hvordan grille den uten at den blir tørr? Med noen enkle tips, griller du kylling med perfekt resultat – hver gang.

Hemmeligheten bak en saftig kyllingfilet, er å forstå hvordan du skal bruke direkte og indirekte varme.

  • Direkte varme: Her er varmekilden rett under maten, som gir rask varme og størst effekt. Bruk av direkte varme egner seg godt når man ønsker en god stekeskorpe og skal grille mindre stykker som blir ferdig raskt.
  • Indirekte varme er den delen av grillen uten aktivt bluss eller varmt kull. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, og helst under lokk, slik at varmen fra den aktive delen av grillen sirkulerer. Bruk av indirekte varme egner seg til større kjøttstykker som trenger lenger tid for å bli gjennomstekt.

Slik gjør du:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og pensle dem med olje.
  2. Grill først kyllingfileten på direkte varme til den er gylden på begge sider. Dette tar ca. 2 minutter.
  3. Legg fileten over på indirekte varme, helst under lokk.
  4. Bruk gjerne et steketermometer for å sjekke at kyllingen blir gjennomstekt. Når fileten har en kjernetemperatur på 68 °C er de ferdige.

Sulten? Se våre beste oppskrifter med kylling på grillen her.

Lær hvordan du griller kylling av Mesterkokk Bent Stiansen

Grilling av kyllinglår og -klubber

Kyllinglår- og klubber er ofte enklere å grille, da disse tåler røffere behandling. Bruk samme oppskrift som for kyllingfilet; Grill dem et par minutter på begge sider på direkte varme til de blir gylne, og flytt deretter kjøttet over på indirekte varme for å gjennomsteke dem.

Ferdigstekte klubber og kyllinglår trenger kun å varmes, og kan grilles kun på direkte varme. Husk å snu kjøttet flere ganger under grillingen, så unngår du at de svir seg.

Les flere gode tips til å lykkes med grillingen her.

Grilling av kyllingspyd

Skjær kjøttet i jevnt store stykker og tre på et spyd. Legg kyllingspydene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter, til de løsner fra risten.

Flytt spydene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Har du tykkere kjøttstykker på spydene kan du legge dem tilbake på indirekte varme i noen minutter til.

Les også: Slik griller du biff og storfe

Lag en deilig marinade

En enkel huskeregel for deg som skal lage marinade, er KOS. En marinade skal nemlig bestå av krydder, olje og syre. Krydderet setter smaken, og kan være alt fra chili og urter, til honning eller hvitløk.

Oljen skal helst være smaksnøytral og tåle høy varme. Syren kan bestå av for eksempel hvitvinseddik eller sitron. Her er det bare å smake seg frem til sin egenkomponerte favoritt!

Her finner du inspirasjon til flere spennende kyllingretter du kan lage på grillen: