Rema.no Lær mer Hvordan grille kylling

Hvordan grille kylling

Lær hvordan man griller kyllingfilet, kyllinglår, kyllingklubber og kyllingburger ved hjelp av direkte og indirekte varme.

Kyllingfilet

Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem litt farge og tilbake på indirekte varme for å bli ferdige (kun noen få minutter).

Rå kyllinglår og kyllingklubber

Indirekte grilling: For å unngå at kyllingstykkene skal henge fast i grillristen, start med grilling på indirekte varme med lokket nede. Grill kyllingstykkene i 8–10 minutter slik at den fuktige overflaten tørker inn. Deretter er det lett å flytte kyllingstykkene over til direkte varme slik at de får fin grillfarge, det tar kun et par minutter. Legg deretter kyllingstykkene tilbake på indirekte varme i noen få minutter. Hvis du griller kyllingstykkene kun på direkte varme, er det viktig å snu kyllingstykkene flere ganger under grillingen for å unngå at de svir seg.

Kyllingburger

Kyllingburgerne er ferdig varmebehandlet og trenger kun oppvarming. For best resultat, grill kyllingburgerne på direkte varme på begge sider, men kun lenge nok til at de får litt mer farge. Flytt så til indirekte varme, legg på lokket og gi dem noen minutter til for å bli gjennomvarmet.

Slik bruker du direkte og indirekte varmeTil de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme slik at grillmaten kan få riktig kjernetemperatur. Bruker du kullgrill, er det enklest å samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm sone, med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Ønsker du å lære enda mer?

Her finner du nyttige grilltips fra selveste grillkongen Craig og ønsker du å lære hvordan du kan få perfekt grillresultat på andre typer kjøtt finner du det her.