Rema.no Lær mer Hvordan grille kylling

Hvordan grille kylling

Lær hvordan man griller kyllingfilet, kyllinglår, kyllingklubber og kyllingburger ved hjelp av direkte og indirekte varme.

Grilling av kyllingfilet

Kjernetemperatur for ferdigstekt kylling er 68 grader.

Legg kyllingfiletene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt kyllingfiletene over til direkte varme for å gi dem farge og fine grillstriper. Legg deretter tilbake på indirekte varme noen minutter til kyllingen er ferdig grillet.

Rå kyllinglår og kyllingklubber

Legg de rå stykkene av kyllinglår eller kyllingklubber på indirekte varme med lokk i 8–10 minutter til kyllingen løsner fra grillen. Da er det enkelt å flytte kyllingen over til direkte varme for å lage fin grillfarge, ca. 1–2 minutter.

Les flere gode tips til hvordan grille perfekt her.

Legg deretter kyllingstykkene tilbake på indirekte varme i noen få minutter til kjøttet er gjennomstekt. Du kan grille kylling kun på direkte varme. Husk da å snu kjøttet flere ganger under grillingen for å unngå at de svir seg.

Kyllingspyd

Legg kyllingspydene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten). Flytt spydene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Har du tykkere kjøttstykker på spydene kan du legge dem tilbake på indirekte varme i noen minutter til.

Kyllingburger

Kyllingburgerne er ferdig varmebehandlet og trenger kun oppvarming. For best resultat, grill kyllingburger på direkte varme på begge sider, men kun lenge nok til at de får litt mer farge. Flytt så til indirekte varme, legg på lokket og gi dem noen minutter til for å bli gjennomvarmet.

Slik bruker du direkte og indirekte varme

Til de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme. Indirekte varme egner seg godt til større kjøttstykker som trenger lengre tid for å bli gjennomstekt.

Bruker du kullgrill kan du samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm og en kaldere sone. Med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.