Rema.no Lær mer Hvordan grille fisk

Hvordan grille fisk

Lær hvordan man griller fisk. Laks, torsk, steinbitt og makrell egner seg fint på grillen.

Legg fiskefileten på et smurt stykke aluminiumsfolie (ikke pakk inn fisken) eller i en aluminiumsform. Da blir det lettere å ta fisken av grillen når den er ferdig. Krydre fisken, og legg den på indirekte varme. Legg på lokket. Grill til fisken er ferdig – små stykker trenger ikke mer enn 12-15 minutter, mens en hel lakseside vil trenge nærmere en halvtime.
P.S. Torsken er ferdig grillet hvis fiskekjøttet er hvitt og det skiver seg.

Slik bruker du direkte og indirekte varme: Til de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme slik at grillmaten kan få riktig kjernetemperatur. Bruker du kullgrill, er det enklest å samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm sone, med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Ønsker du å lære enda mer?

Her finner du nyttige grilltips fra selveste grillkongen Craig og ønsker du å lære hvordan du kan få perfekt grillresultat på andre typer kjøtt finner du det her.