Hvordan grille fisk | Laks, ørret og torsk | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan grille fisk

Hvordan grille fisk

Fisk er enkel, sunn, og ikke minst smakfull sommermat. Her får du gode tips og triks til hvordan grille fisk.

Fiskefilet er det de aller fleste av oss ønsker å grille. Det viktigste for å lykkes, er å sørge for at grillen er god varme før du legger på maten.

Slik griller du fisk

  1. Krydre fisken med ønsket krydder
  2. Vent med å legge på fisken til kullet er hvitt, eller gassgrillen er skikkelig varm.
  3. Filet med skinn: Legg fisken med skinnsiden ned på grillristen.
  4. Filet uten skinn: Denne kan også legges rett på grillen, men pass på at du ikke flytter på fisken før den har fått skikkelig stekeskorpe. På den måten unngår du at den sitter igjen på grillristen. Den kan vært lurt å smøre fiskefilet uten skinn med litt olje før steking.
  5. Grill i ca. 3-4 minutter på hver side, til filetene får grillstriper. Flytt deretter fisken over på indirekte varme og la den hvile der i fem minutter.
  6. Fisken er ferdig grillet når den skiver seg når du presser lett på fileten.

Se oppskrifter til fisk på grillen her.

Lær å grille fisk av mesterkokken Bent Stiansen

Les også: Slik griller du grønnsaker

Fisk i aluminiumsfolie

Legg fiskefilet på et smurt stykke aluminiumfolie (ikke pakk inn fisken) eller i en aluminiumsform. Da blir det enklere å ta fisken av grillen når den er ferdig.

Krydre med ønsket krydder og legg den på forvarmet grill på indirekte varme. Legg på lokket og grill til fisken er ferdig. Små stykker trenger ikke mer enn 12–15 minutter, men hel lakseside vil trenge nærmere 30 minutter.

Fisken er ferdig grillet når du kan presse lett på fisken slik at den skiver seg.

Les også: Slik griller du kylling

Fisk på engangsgrill?

Det er fullt mulig å grille fisk på engangsgrill. Velg laks- eller ørretfilet med skinn og grill med skinnsiden ned. Da unngår du at fisken brenner seg til grillen. Vent til grillen er ordentlig varm før du legger på fisken, og la den ligge til den er gjennomstekt.

Husk å slukke engangsgrillen godt og resirkulere den etter bruk!

Slik bruker du direkte og indirekte varme: 

Til de fleste typer fisk og kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme. Indirekte varme egner seg godt til større kjøttstykker som trenger lengre tid for å bli gjennomstekt.

Bruker du kullgrill kan du samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm og en kaldere sone. Med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.

Les flere grilltips her.

Her finner du inspirasjon til flere deilige fiskeretter du kan lage på grillen: