Rema.no Lær mer Hvordan grille fisk

Hvordan grille fisk

Lær hvordan man griller fisk. Laks, ørret, torsk, steinbitt og makrell egner seg godt til grillen, og er perfekt å servere på sene sommerkvelder.

Det er flere grunner til å gå for fisk på grillen i sommer. Ikke bare er det sunt, men også veldig godt og enkelt å grille. Lær hvordan du griller fiskefilet, fisk i aluminiumfolie og grillspyd med fisk.

Slik griller du fiskefilet

Legg fiskefileten på et smurt stykke aluminiumfolie (ikke pakk inn fisken) eller i en aluminiumsform. Da blir det enklere å ta fisken av grillen når den er ferdig.

Tips! Dersom du vil marinere fisken, pensler du fisken med ønskede smaker og lar ligge i minimum 20 minutter før den legges på grillen. Da får smakene nok tid til å sette seg.

Krydre fisken med ønsket krydder og legg den på forvarmet grill på indirekte varme. Legg på lokket og grill til fisken er ferdig. Små stykker trenger ikke mer enn 12–15 minutter, men hel lakseside vil trenge nærmere 30 minutter.

Fisken er ferdig grillet når du kan presse lett på fisken slik at den skiver seg.

Laks på grillspyd

Laks på grillspyd er både godt og enkelt å lage. Skjær laksen i like store biter og tre på spydet, slik at alle fiskebitene blir jevnt grillet. Pensle fisken med litt olje og legg på grillen, da unngår du at laksen henger fast i grillen.

Les flere gode tips om hvordan grille med perfekt resultat her.

Grill spydene i ca. 2 minutter på en side før du snur dem og grill tilsvarende til spydene er ferdig. Nyt med en frisk salat eller deilige, grillede grønnsaker til.

Fisk på engangsgrill?

Det er fult mulig å grille fisk på engangsgrill. Velg laks- eller ørretfilet med skinn og grill med skinnsiden ned. Da unngår du at fisken brenner seg til grillen. Vent til grillen er ordentlig varm før du legger fisk på grillen.

Husk å slukke engangsgrillen godt og resirkulere den etter bruk!

Slik bruker du direkte og indirekte varme: 

Til de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme. Indirekte varme egner seg godt til større kjøttstykker som trenger lengre tid for å bli gjennomstekt.

Bruker du kullgrill kan du samle kullet i en sektor av grillen for å lage en glovarm og en kaldere sone. Med gassgrill kan du enkelt variere hvor mange gassbluss du vil bruke for å gi direkte varme. Når du skal varmebehandle noe på indirekte varme skal du alltid ha lokket nede.