Grille biff: Slik lykkes du med biff på grillen | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Grille biff: Slik lykkes du med biff på grillen

Grille biff: Slik lykkes du med biff på grillen

En saftig biff er alltid en vinner på middagsbordet. Med noen enkle tips griller du biff med perfekt resultat – hver gang!

Hemmeligheten bak en perfekt grillet biff er indirekte varme, riktig temperatur og god tid til å hvile. Begynn med noen enkle forberedelser:

 • Velg en biff med god tykkelse. De fleste bifftyper beregnes til å være ca. 2 centimeter i tykkelse, mens biff av indrefilet kan være 3-4 centimeter i tykkelse. Riktig tykkelse gjør det enklere å få mørt resultat.
 • Ta ut biffen av kjøleskapet i god tid før grilling. Da rekker kjøttet å bli romtemperert, og du får et jevnere og bedre resultat.
 • Lag to temperatursoner på grillen: én med direkte varme, og én med indirekte varme. Det gir deg mer spillerom når du skal begynne å grille. Bruker du kullgrill kan du lage temperatursoner ved å legge alt av kullet på en side. Bruker du gassgrill skrur du gassblussene på høy temperatur på den ene siden, og helt av på den andre.

Slik griller du biff:

 1. Krydre biffen
  Begynn med å smøre salt, pepper eller annet ønsket krydder på kjøttet. Pensle gjerne biffen med litt olje, så unngår du at den setter seg fast i grillristen.
 2. La grillen bli varm
  Vent til grillen er skikkelig varm før du legger kjøttet på direkte varme. Snu kjøttet når den har fått en fin stekeskorpe
 3. Bruk indirekte varme
  Flytt deretter biffen til indirekte varme. La den ligge til kjøttet er gjennomvarmet. Tynne skiver av entrecôte eller ytrefilet tar ca. 6-10 minutter. Store stykker, som indrefilet, ytrefilet og mørbrad trenger ca. 20-30 minutter, og bør ligge under lokk.
 4. Bruk steketermometer
  Griller du store kjøttstykker, kan det være lurt å bruke steketermometer for å ha kontroll på kjøttet. Husk å stikke det inn fra siden, så er du sikker på at du måler temperaturen i midten av biffen.
 5. La kjøttet hvile
  Kjøttet trenger hvile i ca. 5-10 minutter etter det er ferdig grillet. Da unngår du at væsken siver ut når du skjærer i det, og du får et saftig resultat. Store biffer bør hvile i 10-12 minutter.

Les også: Hvordan grille svin

Lær å grille biff med mesterkokk Bent Stiansen

Hvilken biff skal du velge?

Alle typer biff kan grilles, men vil du være helt trygg på at biffen blir mør, er indrefilet uten tvil det beste valget. Er du ute etter en biff med litt mer smak, er entrecôte et godt valg.

Indrefilet: Det møreste kjøttet på dyret. Stykket sitter på innsiden, bakerst på filetkammen og er ypperlig for deg som ønsker et mørt stykke kjøtt.

Ytrefilet: Halvparten så mørt kjøtt som indrefileten, og litt rimeligere. Passer godt til helsteking og steking i skiver. Fileten sitter på ryggens ytterside og går helt fra låret til langt frem på ryggen.

Entrecôte: Et kjøttstykke med fin marmorering og fett. Fettet smelter under stekingen og gir kjøttet utrolig god smak. Entrecôte er derfor den mest smaksrike og saftigste biffen. Stykket kommer fra forparten på dyret.

Mørbrad: Kjøttet er mørt og passer fint til å strimles, skjæres i stykker eller stekes hel. Et veldig anvendelig kjøttstykke, som kommer fra den øverste delen av låret på dyret.

Slik griller du kylling

Slik bruker du direkte og indirekte varme

Til de fleste typer kjøtt trenger du to ulike soner i grillen: En glovarm sone som gir direkte varme til kjøttet, og en mindre varm sone som gir indirekte varme.

 • Direkte varme: Dette gir rask varme og størst effekt. Her er varmekilden rett under maten. Bruk av direkte varme egner seg godt når man ønsker en god stekeskorpe og gjennomstekt kjøtt.
 • Indirekte varme: er den delen av grillen uten aktivt bluss eller varmt kull. Ved grilling på indirekte varme legges maten litt vekk fra varmekilden, og helst under lokk, slik at varmen fra den aktive delen av grillen sirkulerer

Slik griller du grillspyd

 1. Skjær kjøttet i jevnt store biter og tre på spyd. Legg spydene på indirekte varme, ha på lokk, og grill i ca. 5 minutter (til de løsner fra risten).
 2. Flytt spydene over til direkte varme for å gi dem litt farge. Er kjøttstykkene tykke, kan du legge dem tilbake på indirekte varme i noen minutter til.

Nå som du er blitt en grillkonge, kan du prøve ut disse oppskriftene.