Slik husker du å ta med handlenett på butikken | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik husker du å ta med handlenett på butikken

Slik husker du å ta med handlenett på butikken

Synes du det fortsatt er litt vanskelig å huske handlenett når du skal i butikken? Her er tipsene som gjør det enklere.

Vi nordmenn har i en årrekke gjenbrukt handleposen som søppelpose, men det er bedre for miljøet og for lommeboken om du bruker avfallsposer på rull til søppel og handlenett til varer. Miljøet kan spares for hele 5 179 tonn plast dersom vi endrer gamle vaner, og dropper plastposen i matbutikken.

– Viljen til å gjøre denne endringen er jo absolutt til stede, vi har allerede redusert plastposebruken vår med nesten 40 prosent siden sommeren, men problemet mange melder om, er at de glemmer å ta med handlenett, sier Emilie Våge.

Hun er leder for samfunnsansvar og bærekraft hos REMA 1000. Våge opplever at mange er positive og viser forståelse for at plastposebruken må ned, men trenger hjelp til å huske dem i hverdagen.

– Vaner er ofte det vanskeligste å endre, vi har derfor listet opp noen tips til hvordan huske handlenett når man skal handle.

5 tips for å hjelpe deg med å huske handlenettet:

1. Invester i noen handlenett

Det er faktisk ikke mange kroner forskjell på en plastpose og et miljøvennlig handlenett nå om dagen. Invester i noen handlenett først som sist, slik at du både har handlenett nok til matvarene, og kan ha flere nett liggende på lure steder.

2. Ha panten i handlenettet

Legg panteflaskene rett i et handlenett. Det er en super måte å huske handlettet på. Etter at du har pantet flasker, er du klar for en plastposefri handletur i butikken.

3. Vurder om du faktisk trenger pose

Om uhellet først er ute, og du er på butikken uten handlenett – vurder om du trenger pose for å frakte varene hjem. Kanskje har du egentlig plass i sekken eller vesken din? Jo oftere du takker nei til pose og tenker andre løsninger, desto mer øvelse får du i å tenke deg om en ekstra gang. Kanskje husker du dermed handlenettet neste gang!

4. Bruk plastposen flere ganger

Har du skuffen hjemme full av plastposer? Istedenfor å bruke dem som søppelpose, kan du brette dem sammen og legge dem på lure steder: i jakkelommen, i bilen, i sekken eller i vesken, slik at du alltid har en tilgjengelig når du skal innom butikken. Når du bruker plastposen mer enn fem ganger, er den nemlig mye mer miljøvennlig enn hvis den brukes én gang før den går i søppelbøtta.

5. Lag en god rutine

Sørg for å venne deg selv til alltid å legge handlenettet rett i jakkelommen, vesken eller bilen etter at du har pakket ut matvarene. Dersom du pleier å kjøre bil til butikken kan du f.eks legge bilnøkkelen på toppen av handlenettet, slik at du husker det neste gang du skal på butikken. Gode rutiner er mye verdt når du skal forsøke å endre vaner.