Hjemmelaget kryddersmør som løfter grillmaten | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hjemmelaget kryddersmør som løfter grillmaten til nye høyder

Hjemmelaget kryddersmør som løfter grillmaten til nye høyder

Hjemmelaget kryddersmør er ypperlig å servere til grillet kjøtt, fisk og grønnsaker. Overrask gjestene med sommerens oppskrifter på kryddersmør med smaker av karri, sitron, hvitløk eller urter.

Et godt kryddersmør setter prikken over i-en til sommerens mange grillmåltider. Prøv deg gjerne frem meg dine favorittkrydder og -smaker, eller la deg inspirere av våre ferdige oppskrifter av kryddersmør lenger ned i artikkelen.

Husk å la smøret romtempereres et par timer før bruk, slik at det blir mykt å jobbe med. Lag gjerne større porsjoner når du først er i gang, så har du alltid en kryddersmørrull på lur til spontane grillmåltider.

Kryddersmør må oppbevares kaldt og holder seg fint i fryseren et par måneder.

Kryddersmør grunnoppskrift

Grunnoppskriften passer til kokt eller grillet asparges, sukkererter, aspargesbønner, sommerkål og spisskål. Flere serveringsforslag finner du til de ulike kryddersmøroppskriftene under.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 200g meierismør, normalsatet
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts kvernet pepper
  • ½ ts salt

Slik gjør du:

Sett smøret på kjøkkenbenken en time eller to før du skal bruke det, slik at det blir mykt. Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til smøret blir luftig og kremete.

Tilsett ønsket krydder (la deg gjerne inspirere fra oppskriftene under). Legg smøret på bakepapir og rull smøret til kryddersmørruller. Avkjøl i kjøleskapet til bruk. Kryddersmøret holder seg godt opp til en uke i kjøleskap og i fryseren et par måneder.

Kryddersmør med hvitløk

Prøv kryddersmør med hvitløk, persille og sitronsaft. Urter og sitrus balanserer hvitløkssmaken godt, og passer ypperlig på brød, til fisk, kjøtt eller kylling.

Kryddersmør med karri og ingefær

Dette kryddersmøret blir garantert en favoritt blant gjestene, og gir et hint av asia til grillmaten. Passer godt til all fisk, kylling og maiskolber.

Kryddersmør med soyasaus og koriander

Et nydelig smør med en asiatisk tvist. Ingefær, soyasaus og koriander byr på en deilig friskhet og nye smaker. Passer godt til grillede grønnsaker, kylling og fisk.

Kryddersmør med sitron og sjalottløk

Et friskt og smakfullt smør som passer perfekt til fisk, kjøtt og grillede grønnsaker. Prøv denne i foliebakt torsk og grønnsaker.

Urtesmør «Café de Paris»

Dette er en skikkelig smaksbombe av et kryddersmør! Cayennepulver og tabasco sikrer at den vågale i gjengen får en litt spicy vri på grillmaten. Prøv denne på maiskolber eller grillet kjøtt.