Hårstyling til ditt hår - slik velger du riktig produkter | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hårstyling til ditt hår – slik velger du riktig produkter

Hårstyling til ditt hår – slik velger du riktig produkter

Synes du det er vanskelig å velge hårstyling? Her er det du må tenke på når du skal finne stylingprodukter som funker for deg.

Det finnes et lite lass av hårspray, tørrshampoo og mousse der ute – og fort gjort å velge feil. Du har kanskje hatt noen bomkjøp allerede, eller lånt produkter som gjorde håret ditt tørt eller klissete.

Selv om et produkt fungerer for venninnen din, kan det samme produktet være helt feil for deg. For å finne ut hvilket stylingprodukt du bør gå for, er det spesielt tre ting du må ta utgangspunkt i:

  1. Hvilken hårtype har du?
  2. Hvilken frisyre har du?
  3. Hvordan ønsker du at håret ditt skal se ut?

Ulike hårtyper og frisyrer krever ulike produkter for at håret skal fremheves, formes og fremstå fra sin beste side. Her får du tipsene som gjør det litt enklere å velge riktig.

Hår med krøller og fall

Et krøllete hår kan ofte være vanskelig å klippe, forme og style. Krøller gjør som krøller vil – og bruker du feil hårprodukter, kan håret fort bli tørt, matt og krusete.

Trikset er å tilføre håret fukt og pleie, og akkurat nok hold til at krøllene samler seg og får bevege seg naturlig. Det beste produktet for de fleste med krøller og fall, er hårmousse. 

Define hårprodukter pure volume mousse

Hårmousse gir hold og definisjon, og hjelper deg med å “temme” krøllene. Foto: Lilleborg.

Define sitt hårskum er lett å fordele med fingrene, gir passe glans og hold, samtidig som krøllene blir samlet.

Flatt og glatt hår

Nordisk hår er typisk glatt og stritt med lite volum. Bruker du for tunge produkter, kan håret klappe sammen og se fett og tungt ut. For å få en luftig frisyre, anbefaler vi å prøve tørrshampoo. 

Define hårprodukter original dry shampoo

Tørrshampoo frisker opp mellom hårvasken, og hjelper håret med å se lett og luftig ut. Foto: Lilleborg.

Og ja, selv om tørrshampoo er et fantastisk triks for å utsette hårvasken og gi håret en deilig, nyvasket følelse, kan du gjerne bruke den i nyvasket hår også. Bare sørg for å tørke håret skikkelig før du sprayer i produktet.

Oppsatt hår

Å sette opp håret i flotte frisyrer kan være tidkrevende og slitsomt. Ingenting er da mer irriterende enn at lokker faller ut eller frisyren faller sammen etter kort tid. For å være helt sikker på at jobben du gjør med hårstyling ikke er forgjeves, bør alle frisyrer og oppsetninger settes med en hårspray.

Uansett hårtype, er en god hårspray med mye hold din beste venn når du skal sette opp håret i festfrisyrer. En hårspray som Define Extreme Hold Hairspray gir supersterkt hold til alle frisyrer, og passer også til kort hår. 

Define hårprodukter extreme hold hairspray

En god hårspray med ekstremt hold låser frisyren hele dagen. Foto: Lilleborg.

Sette opp håret? Ikke glem forberedelsene!

Har du glatt hår som sjelden vil bli værende i flette eller topp? Da kan det lønne seg å preppe håret før du setter i gang med å sette det opp.

Spesielt nyvasket og rent hår er ofte glatt og vrient å få til å ligge fint. Men heldigvis kan man jukse litt!

  1. Spray Define Original Dry Shampoo jevnt over hele håret. Vil du ha ekstra volum i frisyren, kan det lønne seg å fokusere på hårrøttene. Dersom målet er et mer matt hår som er enklere å forme, kan du konsentrere deg om lengdene.
  2. Rufs gjennom håret med fingrene slik at produktet blir aktivisert og jevnt fordelt. 
  3. Form frisyren som du vil – enten det er en festlig flettefrisyre eller en hverdagslig knute som skal på plass.
  4. Avslutt med å låse frisyren med hårspray. Define Extreme Hold Hairspray sørger for at både småhår og store oppsetninger holder seg på plass hele dagen.