Hopp til innhold

Grønnkål

Grønnkål har en karakteristisk smak og er noe av det sunneste du kan spise. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer - og samtidig fattig på kalorier.

Grønnkål har en karakteristisk bittersmak, og ønsker du å fjerne denne kan du enten fryse grønnkålbladene før videre tilberedning eller koke bladene 3-5 minutter i lettsaltet vann. Å tilberede grønnkål med kremfløte, er også en fin måte å få bort den bitre kålsmaken på. Det er uansett lurt å fjerne harde stilker før servering. Kremet grønnkål passer utmerket til egg- og fiskeretter.

 

Tilberedning

Grønnkålchips

Legg grønnkålblader ut over et stekebrett, og sprinkle olje over bladene. Ha på salt og pepper. Sett brettet i ovnen på 180 grader. Etter 5-10 minutter har du sprø chips, følg med slik at bladene ikke blir brune.

Kremet grønnkål

Grovdel grønnkålen. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og surr det mykt i en panne med smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det kun er en fuktig blanding. Ha i fløten og tilsett grønnkålen. Kok den mør i 4-5 minutter. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Grønnkålsuppe

Fres løk i smør og tilsett rikelig med grønnkål. Ha på hønse- eller grønnsaksbuljong og kok i 5 minutter. Tilsett litt fløte og kok opp. Kjør i blender og smak til med salt og kvernet sort pepper.