Grønnkål | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Grønnkål

Grønnkål har en karakteristisk smak og er noe av det sunneste du kan spise. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og andre helsebringende plantestoffer - og samtidig fattig på kalorier.

Grønnkål har en karakteristisk bittersmak, og ønsker du å fjerne denne kan du enten fryse grønnkålbladene før videre tilberedning eller koke bladene 3-5 minutter i lettsaltet vann. Å tilberede grønnkål med kremfløte, er også en fin måte å få bort den bitre kålsmaken på. Det er uansett lurt å fjerne harde stilker før servering. Kremet grønnkål passer utmerket til egg- og fiskeretter.

 

Tilberedning

Grønnkålchips

Legg grønnkålblader ut over et stekebrett, og sprinkle olje over bladene. Ha på salt og pepper. Sett brettet i ovnen på 180 grader. Etter 5-10 minutter har du sprø chips, følg med slik at bladene ikke blir brune.

Kremet grønnkål

Grovdel grønnkålen. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og surr det mykt i en panne med smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det kun er en fuktig blanding. Ha i fløten og tilsett grønnkålen. Kok den mør i 4-5 minutter. Smak til med salt og kvernet sort pepper.

Grønnkålsuppe

Fres løk i smør og tilsett rikelig med grønnkål. Ha på hønse- eller grønnsaksbuljong og kok i 5 minutter. Tilsett litt fløte og kok opp. Kjør i blender og smak til med salt og kvernet sort pepper.