Lag deilig grillmat uten kjøtt | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Lag deilig grillmat uten kjøtt

Lag deilig grillmat uten kjøtt

Smakfulle soppspyd, saftig blomkålbiff og klassisk ostepizza. Det finnes mange deilige vegetarretter du kan tilberede på grillen i sommer. Dette er mesterkokk Reneé Fagerhøis tips til grillmat uten kjøtt.

Reneé Fagerhøi eier og driver restauranten Bula Neobistro i Trondheim. Mange kjenner henne som vinner av Top Chef og fra Familiekokkene på NRK. Den dyktige kokken kan finne på å bruke grillen hele året, men aller best liker hun å invitere middagsgjester på grillmat om sommeren. Og det trenger slett ikke stå kjøtt på menyen!

-Jeg synes det er himla digg å grille tykke, store skiver av norsk blomkål. Jeg kaller det blomkålbiff, og lar «biffene» ligge på grillen til de blir nøttebrune og crispy i kantene. Blomkålen egner seg perfekt sammen med en digg BBQ-saus, forteller Fagerhøi.

Blomkålbiff med BBQ-saus

Selve grillseanser er unnagjort i en fei. Blomkålbiffen trenger kun grilles i noen få minutter på hver side før den er klar for servering. En rask, næringsrik og smakfull grillmiddag.

Oppskriften finner du her.

Magisk middelhavsburger

Hamburgeren havner gjerne på grillen flere ganger i løpet av grillsesongen, men den trenger ikke alltid være laget av kjøtt. Hos REMA 1000 finner du et utvalg av deilige vegetarburgere. Alt du trenger, er å handle inn din favoritt, åpne pakken og legge burgeren på grillen.

Deilige vegetarprodukter fra Grønne Folk passer perfekt på grillen, Selleriburger, Grønnsaksburger med smak av sopp og Falafel

Med hjemmelaget tzatziki og bakt fetaost, blir denne vegetarburgeren sannsynligvis en gjenganger på grillen i sommer. Den er i hvert fall en av mesterkokkens personlige favoritter.

Syndig gode soppspyd

Soppspyd smaker nydelig rett fra grillen. Penslet med hjemmelaget chimichurri, er disse deilig snaddermat i sommer – enten som hovedrett, eller som tilbehør til annen grillmat.

Her er kokkens oppskrift på soppspyd med chimichurri.

Grillet pizza

Pizzaen blir ekstra sommerlig og spennende når den tilberedes på grillen. Enkelt er det også! Velg og vrak i gode smaker, gamle favoritter og vegetariske varianter. Blant kokkens egne favoritter og oppskrifter, finner vi blant annet pizza med squash og kremost, og klassisk ostepizza.

Det er enklere enn du tror å lage pizzadeigen selv. Til det trengs kun noen få ingredienser. Her kan du lære hvordan du lager hjemmelaget pizza.


Her kan du lese mer om hvor enkelt du kan lage pizza på grillen.

Lag lune og mettende salater

Friske, lune salater hører sommeren til. Disse kan gjerne spille hovedrollen under middagen. Med grillet chevre eller halloumi, blir salaten ekstra mettende og god. Tilføy gjerne en frukt eller to, for ekstra sommerlig smak.

Test denne nydelige chevresalaten med jordbær – perfekt sommerkos

Eller prøv en deilig halloumisalat med grillet nektarin