Grillmat på budsjett: 6 gode sparetips | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Grillmat på budsjett: 6 gode sparetips

Grillmat på budsjett: 6 gode sparetips

Slik kan du nyte god grillmat hele sommeren på lavt budsjett - fattig.student deler sine 6 beste tips.

Grillmat er noe de aller fleste nordmenn ser frem til når sommeren nærmer seg og gradestokken kryper oppover. Grilling er ofte væravhengig, og de mange spontane middagene i løpet av sommeren er ofte de beste.

Det kan derimot fort bli dyrt når alle handler inn egen grillmat og det blir mange uplanlagte turer til butikken. I tillegg havner mye unødig mat i søpla på denne måten.

Karen Elene Thorsen, som står bak den populære Instagramprofilen @fattig.student, gir deg sine seks beste tips for å kunne nyte en lang sommer med mye god grillmat – uten at det skal gå på bekostning av lommeboka.

1. Planlegg

Hvis dere er flere personer som skal grille sammen kan det være lurt å dele opp innkjøpene slik at dere ikke handler dobbelt opp. Noen handler inn hovedretten, andre tar tilbehøret og resten ordner salaten. Er dere ekstra mange kan dere gjerne slenge på en god dessert!

2. Mariner kjøttet selv

Selv om ferdigmarinert kjøtt er digg, koster det ofte litt mer. Har du god nok tid kan du spare en del på å kjøpe inn naturelle kjøttprodukter og krydre eller marinere selv. Hos REMA 1000 finner du et stort utvalg av marinader og krydder til en lav pris.

3. Velg butikkenes lavpris-produkter

Som for eksempel PRIMA-serien til REMA 1000. Da får du mye god grillmat for pengene. Dersom du ikke får brukt opp alt kan du legge resten av maten i fryseren og ta det frem til neste grilling. I PRIMA-serien finner du både kyllingfilet, pølser, hamburger, koteletter og mye annet godt til grillen.

4. Se på kiloprisen

For eksempel koteletter finner du i pakninger med ulike størrelser. Da kan du for eksempel kjøpe inn en mindre pakke dersom dere er få som skal grille, eller en større dersom dere blir mange. Større pakninger har som regel lavere kilopris, og kan lønne seg å kjøpe dersom du vil spare noen kroner.

5. Bruk brød til pølser og burgere

Et ferskt kneipbrød eller loff gjør ofte susen like godt som hamburgerbrød og pølsebrød. Skjær det opp i butikken, og bruk restene til frokost eller legg i fryseren til en senere anledning. Her er det mye penger å spare!

6. Legg grønnsaker på grillen

Husk at man ikke er avhengig av kjøtt på grillen for en god middag. Grønnsaker og vegetaralternativer er vel så digg, og koster ofte mindre enn for eksempel biff og koteletter. Hvorfor ikke bytte ut kjøttet med andre alternativer i ny og ne? Få gode tips til hvordan du skal grille grønnsaker her. 

Trenger du inspirasjon til grillmaten? Se tips og oppskrifter her.