Glutenfri ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Glutenfri ukemeny

Glutenfri ukemeny

Hasselback, bakte poteter, kyllingsalat og lasagne. Alle er kjente middagsretter, men det betyr ikke at vi ikke kan leke litt med dem. Her har alle de tradisjonelle rettene fått introdusert én eller flere nye ingredienser - noe som gjør rettene mer spennende.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Hasselback kylling med stekte båtpoteter

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 50 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp rødløk, tomat, squash og mozzarella i tynne skiver, og poteter i båter.
  2. Kutt opp små hakk i kyllingfiletene uten å skjære gjennom. Fyll med tomat, squash, rødløk og mozzarella.
  3. Legg over fylt kyllingfilet på et stekebrett ikledd bakepapir sammen med båtpotetene, og strø over olivenolje, salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 220 grader i cirka 25-30 minutter.
  4. Lag en enkel creme fraiche-dressing ved å finhakke hvitløk og tilsette i creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
  5. Fyll tallerkenen med hasselback kylling, stekte båtpoteter, dressing og spinat.

2. Kyllingsalat med sprøstekt spekeskinke

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du:

  1. Kutt opp poteter i terninger, krydre med salt og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter.
  2. Kutt opp og stek kyllingfilet i en stekepanne med ønsket krydder.
  3. Sett inn spekeskinke i ovnen sammen med potetene og stek i cirka 5 minutter.
  4. Kutt opp rødløk og mozzarella, og tilsett i en bolle med spinat.
  5. Topp salaten med stekte poteter, spekeskinke, kylling og et dryss olivenolje.

3. Bakt potet med ricottafyll og sprøstekt spekeskinke

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 60 min

Slik gjør du:

  1. Halver potetene og stikk masse hull i hver halvdel med en gaffel. Legg potetene over på et stekebrett ikledd bakepapir med innmaten ned, strø over olivenolje og stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 30-40 minutter.
  2. Finhakk hvitløk og rødløk, og tilsett i en bolle sammen med ricotta, creme fraiche, salt og provencekrydder.
  3. Når potetene er gjennomstekt, graver du ut innmaten og tilsetter det i ricottablandingen. Fyll potetene med ricottablandingen og topp med mozzarella.
  4. Stek potetene og spekeskinke i stekeovnen separat på 200 grader i 10 minutter, til osten er smeltet og spekeskinken er sprø.
  5. Topp potetene med sprøstekt spekeskinke.

4. Squashlasagne

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 50 min

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk og tilsett i en bolle med ricotta sammen med provencekrydder og salt. Bland sammen.
  2. Bruk en ostehøvel til å skjære opp squash i tynne skiver.
  3. Fyll en liten ildfast form med spinat og pastasaus.
  4. Smør ricottablandingen over en skive med squash, topp med spekeskinke og rull sammen. Legg over på den ildfaste formen, og gjenta til det ikke er noen squashskiver igjen. Dersom du har mer ricottafyll igjen, kan dette smøres over på toppen av lasagnen. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter.