
Glutenfri ukemeny
Hasselback, bakte poteter, kyllingsalat og lasagne. Alle er kjente middagsretter, men det betyr ikke at vi ikke kan leke litt med dem. Her har alle de tradisjonelle rettene fått introdusert én eller flere nye ingredienser - noe som gjør rettene mer spennende.
Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 150g ricotta
- 1 dl creme fraiche
- 125g mozzarella
- 1 pk spinat
- 5 stk poteter
- 1 stk squash
- 1 stk tomat
- 1.5 stk rødløk
- 200g pastasaus
- 110g spekeskinke
- 400g kyllingfilet
Fra eget kjøkkenskap
- Olivenolje
- Hvitløk
- Provencekrydder
- Salt
- Pepper
1. Hasselback kylling med stekte båtpoteter
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 50 min
Ingredienser
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk tomat
- 0.25 stk squash
- 50g fersk mozzarella
- 2 stk poteter
- 250g kyllingfilet
- 0.5 dl creme fraiche
- 1 fedd hvitløk
- 0.33 pk spinat
Slik gjør du:
- Kutt opp rødløk, tomat, squash og mozzarella i tynne skiver, og poteter i båter.
- Kutt opp små hakk i kyllingfiletene uten å skjære gjennom. Fyll med tomat, squash, rødløk og mozzarella.
- Legg over fylt kyllingfilet på et stekebrett ikledd bakepapir sammen med båtpotetene, og strø over olivenolje, salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 220 grader i cirka 25-30 minutter.
- Lag en enkel creme fraiche-dressing ved å finhakke hvitløk og tilsette i creme fraiche. Smak til med salt og pepper.
- Fyll tallerkenen med hasselback kylling, stekte båtpoteter, dressing og spinat.
2. Kyllingsalat med sprøstekt spekeskinke
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 stk poteter
- 150g kyllingfilet
- 30g spekeskinke
- 0.5 stk rødløk
- 0.5 stk tomat
- 25g fersk mozzarella
- 0.33 pk spinat
- 2 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Kutt opp poteter i terninger, krydre med salt og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 25 minutter.
- Kutt opp og stek kyllingfilet i en stekepanne med ønsket krydder.
- Sett inn spekeskinke i ovnen sammen med potetene og stek i cirka 5 minutter.
- Kutt opp rødløk og mozzarella, og tilsett i en bolle med spinat.
- Topp salaten med stekte poteter, spekeskinke, kylling og et dryss olivenolje.
3. Bakt potet med ricottafyll og sprøstekt spekeskinke
Vanskelighetsgrad: Middels
Tid: 60 min
Ingredienser
- 2 stk poteter
- 1 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 50g ricotta
- 0.5 dl creme fraiche
- 0.5 ts salt
- 1 ss provencekrydder
- 30g spekeskinke
- 50g mozzarella
Slik gjør du:
- Halver potetene og stikk masse hull i hver halvdel med en gaffel. Legg potetene over på et stekebrett ikledd bakepapir med innmaten ned, strø over olivenolje og stek midt i ovnen på 200 grader i cirka 30-40 minutter.
- Finhakk hvitløk og rødløk, og tilsett i en bolle sammen med ricotta, creme fraiche, salt og provencekrydder.
- Når potetene er gjennomstekt, graver du ut innmaten og tilsetter det i ricottablandingen. Fyll potetene med ricottablandingen og topp med mozzarella.
- Stek potetene og spekeskinke i stekeovnen separat på 200 grader i 10 minutter, til osten er smeltet og spekeskinken er sprø.
- Topp potetene med sprøstekt spekeskinke.
4. Squashlasagne
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 50 min
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk
- 100g ricotta
- 1 ss provencekrydder
- 0.5 ts salt
- 0.5 stk squash
- 0.33 stk spinat
- 200g pastasaus
- 50g spekeskinke
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk og tilsett i en bolle med ricotta sammen med provencekrydder og salt. Bland sammen.
- Bruk en ostehøvel til å skjære opp squash i tynne skiver.
- Fyll en liten ildfast form med spinat og pastasaus.
- Smør ricottablandingen over en skive med squash, topp med spekeskinke og rull sammen. Legg over på den ildfaste formen, og gjenta til det ikke er noen squashskiver igjen. Dersom du har mer ricottafyll igjen, kan dette smøres over på toppen av lasagnen. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cirka 40 minutter.
Lær mer