Fargerik og spennende ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Fargerik og spennende ukemeny

Fargerik og spennende ukemeny

Matlei? Da er en fargerik og spennende ukemeny noe for deg! Her får du fire helt fantastiske middager med masse deilige grønnsaker og smaker.

Alle oppskriftene i denne ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Chiligryte med bønner, søtpotet og quinoa

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 50 min

Slik gjør du: 

  1. Kok opp quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp grønn chili, rødløk og søtpotet.
  3. Stek rødløk i terninger i ei gryte til løken er blitt blank. Tilsett tacokrydder,  og la det surre i et minutt til før du tilsetter hakkede tomater og søtpotetterningene.
  4. La det koke i cirka 15 minutter – til søtpoteten er gjennomkokt. Hell av vannet på sorte bønner og mais i mellomtiden.
  5. Tilsett sorte bønner, mais og quinoa mot slutten av koketiden. Topp chiligryta med rømme, avokado, koriander og lime.

2. Taco med sorte bønner, pico de gallo og guacamole

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Slik gjør du: 

  1. Start med å lage pico de gallo ved å finhakke grønn chili og koriander, og kutt opp rødløk og tomater i terninger. Bland sammen i en bolle og sett til side.
  2. Lag guacamole ved å finhakke hvitløk og tilsett i en bolle sammen med avokado og limesaft. Mos med en gaffel, og smak til med salt og pepper.
  3. Varm opp tacolefser etter anvisning på pakken.
  4. Varm opp sorte bønner med tacokrydder og en liten skvett vann i en stekepanne.
  5. Fyll tacolefser med feldsalat, sorte bønner, pico de gallo, guacamole, rømme og mais.

Obs! Dersom du følger ukemenyen, må du sette bort en tredjedel av pico de gallo og guacamole. Det skal brukes i andre middager denne ukemenyen.

3. Vegetarburger av bønner, søtpotet og quinoa

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 60 min

Obs! I denne middagen bruker vi guacamole og pico de gallo som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Kok opp quinoa etter anvisning på pakken (gjerne bruk quinoarester til denne oppskrfiten, dersom du har).
  2. Kutt opp søtpotet i terninger, og stek midt i stekeovnen på 225 grader i cirka 10-15 minutter, eller til terningene er gjennomstekt.
  3. Kutt opp rødløk og tilsett i en foodprosessor sammen med tacokrydder, stekt søtpotet og kidneybønner. Kjør i foodprosessoren til du har fått en sticky deig med fortsatt litt tekstur. Vend inn kokt quinoa til slutt (dersom du ikke har en foodprosessor, så kan du mose det for hånd med en gaffel).
  4. Bruk fuktige hender til å forme deigen om til burgere. Legg over på et stekebrett ikledd bakepapir, og stek midt i ovnen på 225 grader i cirka 20 minutter. Snu halvveis.
  5. Server vegetarburgerne på brød med rømme, feldsalat, pico de gallo og guacamole.

4. Sunnere søtpotetnachos

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Obs! I denne middagen bruker vi pico de gallo og guacamole som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du: 

  1. Kutt opp søtpotet i tynne skiver og legg over på et stekebrett ikledd bakepapir. Stek midt i ovnen på 215 grader i cirka 8-10 minutter. Snu halvveid, og avkjøl noe på rist (søtpoteten blir ikke helt crispy som chips, men den blir noe sprø i kantene).
  2. Varm opp kidneybønner i en stekepanne med tacokrydder og en liten skvett vann.
  3. Legg over stekt søtpotet på en tallerken, og topp med kidneybønner, pico de gallo, guacamole, mais og rømme. Server med lime.