Slik gjør du grillmaten fargerikt og spennende | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Slik gjør du grillmaten fargerikt og spennende

Slik gjør du grillmaten fargerikt og spennende

Reneé Fagerhøi er selverklært matnerd og kokk, og gleder seg alltid til grillsesongen. Her får du hennes beste tips til hvordan gjøre grillmaten både enkel og spennende.

Reneé Fagerhøi er prisbelønt kokk og selverklært matnerd. Sammen med REMA 1000 skal hun formidle matglede og grillmat til det norske folk. I den anledning har vi spurt henne om sine beste tips til grillingen.

Det er spesielt ett produkt hun anbefaler deg å grille denne sesongen:

Reneé Fagerhøi griller

– Lammekotelettene til REMA 1000! Det er et vanvittig deilig kjøtt å grille. Norsk lam er i særklasse og sammen med grillede norske nypoteter, en gresk salat og yoghurtdressing er dette virkelig en vinner. Lag gjerne en smaksrik olivenolje med timian, sitron og hvitløk som du pensler lammekotelettene med underveis i grillingen, tipser kjendiskokken.

For Reneé Fagerhøi (34) startet interessen for mat allerede som barn.

I dag er hun kjent som vinner av kokkeprogrammet Topchef, dommer i NRK-programmet Familiekokkene, og som kjøkkensjef ved kritikerroste Bula Neobistro i Trondheim. Restauranten startet hun selv i 2017.

Planlegg godt

Med grillsesongen på trappene, og en rekke nyheter i butikkhyllene, har vi spurt Reneé hvilke tre produkter hun må ha for at grillmaten skal bli vellykket.

– Jeg bruker alltid en god olivenolje, sitron eller lime og ferske krydderurter. Ja- også et digg havsalt, da!

Ifølge kjendiskokken er en av hemmelighetene bak et vellykket grillmåltid å gjøre forberedelsene i riktig rekkefølge. La grillen bli varm mens du dekker bordet, og tilbereder tilbehør og salat. Så er det bare å slenge på de elementene du skal grille helt til slutt.

Da er det enklere å fokusere på grillen – her er det nemlig viktig å følge med.

Sulten? La deg inspirere av deilige grilloppskrifter.

Grill salaten

– Jeg anbefaler også å grille alle ingrediensene til salaten og vende det inn med favorittdressingen din. Det er en helt genial måte å få det digge grillpreget inn i maten på, tipser hun.

Tilbehøret er nemlig minst like viktig som hovedrette, mener hun, og gir både variasjon og gjør grillmaten spennende. Lær hvordan du griller grønnsaker her.

– Alltid lag et bredt utvalg i grillet tilbehør! Sleng gjerne hjertesalat, asparges, brokkoli og poteter rett på grillen. I tillegg må jeg trekke frem burgere; du skal ikke kimse av en god burger, enten den er med oksekjøtt, fisk eller erteprotein.

Grønnsaker på grillen

Griller du grønnsakene først, får du enda mer grillsmak på salaten og tilbehøret.

– Jeg tenker om grillmat som jeg gjør om det meste annet; ha alltid noe grønt, noe protein og en superdigg saus eller dressing for å binde det hele sammen. Her er det opp til hver enkelt å finne sine favoritter.

Fisk på grillen

Er det en ting hun alltid nyter som sommeren, er det mye fisk og sjømat. Ikke bare er det godt, men det er også raskt og enkelt å grille.

– Jeg er kanskje litt jålete, men jeg er veldig glad i fisk og sjømat på grillen. Hvis du i tillegg griller en sitron, som du skviser over fisken, og topper det hele med en håndfull friske urter, er jeg i mathimmelen.

Lær hvordan å grille fisk her.

– Om det så bare er en fiskekake i et hamburgerbrød, eller torsk i en aluminiumsform, kan det løfte hverdagsmaten. Er du en planlegger, kan du gjerne tilberede morgendagens grillmåltid, så er det bare å fyre opp grillen og slenge på proteinet, tipser hun.

Fisk på grillen er både enkelt og godt, perfekt når du vil nyte maten ute i hverdagen.

Gjør det enkelt

For deg som ikke føler deg like trygg ved grillen, trekker Reneé frem nok et tips. Pølser! Med pølser på grillen er det umulig å slå feil, og med nok, digg tilbehør blir middagen både smakfull og spennende.

– Inviter til pølsefest! REMA 1000 har et bredt utvalg spesialpølser, som virkelig løfter måltidet. Lag en liten minibuffet av digg tilbehør, som for eksempel syltet løk, hjemmelaget soltørket tomatketchup, karamellisert løk, karri- og epledressing, kremet potetsalat, rekesalat og mangochutney. Perfekt for både barn og voksne, og en super måte å servere et spennende og fargerikt grillmåltid, tipser hun.

Bord dekket med pølser og grillmat

Inviter til pølsefest når du vil gjøre grillingen enklere. Med spennende tilbehør blir både store og små fornøyd.

Se oppskrifter og tilbehør til pølser her.

Kokkens beste grilltips:

  • Start gjerne med høy varme for å brune kjøtt og fisk. Stek deretter ferdig på lavere varme/indirekte varme.
  • Bruk alltid godt med salt og pepper på store fiske- og kjøttstykker.
  • Server alltid noe grønt, noe protein og en superdigg saus for å binde grillmåltidet sammen.
  • Grill tilbehøret! Sleng salatblader, rotgrønnsaker og frukt på grillen. Det setter et deilig grillpreg på måltidet.