Familiekokken tipser: Prøv frukt på grillen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Familiekokken tipser: Prøv frukt på grillen

Familiekokken tipser: Prøv frukt på grillen

Visste du at du kan grille nesten all slags frukt, og trylle frem nye smaker og spennende retter? Her får du kokken Reneé Fagerhøis beste tips til å lykkes med frukt på grillen.

– Først og fremst elsker jeg å grille sitron og lime, for å skvise over grillmaten. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre til en vane når de griller. Men hvis jeg skal lage andre retter, som salater og desserter, er ananas, nektarin og melon favorittene, sier Reneé Fagerhøi.

Hun er kjøkkensjef på kritikerroste Bula Neobistro, som hun startet i Trondheim i 2017. Siden den gang har hun gjort seg kjent som blant annet dommer i NRK-programmet Familiekokkene, og nå – som REMA 1000s egen grillekspert.

Sitron på grillen

Når du griller sitronen først, får den mer sødme og smak, tipser Fagerhøi

Raskt, enkelt og godt

Det finnes flere måter å grille frukt på. Du kan putte favorittfruktene dine i aluminiumsfolie, skvise over litt sitron og en teskje sukker, og legge foliepakken på grillen.

Alternativt kan du dele opp frukten i skiver, pensle den med et tynt lag nøytral olje, og grille den et par minutter på grillrist på begge sider til frukten er karamellisert og gyllen.

Les også: Slik griller du grønnsaker.

Uansett hvilken metode du velger, er grillseansen unnagjort gjort på få minutter.

– På sødmefull frukt, som ananas og nektariner, synes jeg det er superdigg å toppe med litt havsalt og chiliflakes, tipser Fagerhøi.

Vannmelon på grillen

Dersom vannmelonen har blitt litt kornete, kan en runde på grillen redde frukten fra søpla.

Mer smak og sødme

Når frukt grilles, kommer sødmen bedre frem. Det åpner for nye smaksopplevelser og spennende desserter.

– Grillet fruktsalat med vaniljeis er helt magisk. Se for deg iskald, kremet is som smelter inn i den lune frukten, drømmer Fagerhøi.

Et annet tips er å kombinere grillet frukt med grillet ost: Pakk en hel brie i folie, og varm den på grillen i noen minutter til kjernen er varm og rennende. Åpne folien og løft av “ostelokket”. Riv så opp en lys baguette eller finn frem rugkjeks og dypp i osten. Server gjerne med grillede nektariner, honning og valnøtter til.

Se alle våre grilloppskrifter her.

Grill ost sammen med frukt

– Jeg vil også trekke frem halloumi som en perfekt ost for grilling. Den kan legges rett på grillen og grilles hardt, til den får en skikkelig fin og gyllen stekeskorpe på begge sider. Del så i skiver og tilsett i en frisk salat – gjerne sammen med grillet frukt, sier Fagerhøi.

I salater kan nemlig grillet frukt være med på å skape en fin kontrast med salt ost. Feta eller grillet halloumi passer ypperlig, tipser kokken.

Prøv deg fram

Er du ennå skeptisk til grillet frukt, anbefaler Fagerhøi at du tester hennes egen oppskrift på sommersalat – med grillede nektariner, salt og sprøstekt spekeskinke. Ifølge kokken er kombinasjonen med salt og søtt uslåelig.

– Søtt mot salt er himla digg, og det er nettopp denne kontrasten du kan skape ved å tilsette grillet frukt i sommerens grillretter.

Se flere gode tips til sommermaten her.