Fakta om kjøttdeig | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Fakta om kjøttdeig

Fakta om kjøttdeig

Kjøttdeig finnes i en rekke varianter, med ulike egenskaper. Når du har planlagt en middag med kjøttdeig, kan det derfor være lurt å vite litt om hvilket kjøttdeigprodukt som passer best til akkurat denne retten. Her har du en oversikt over de forskjellige kjøttdeigvariantene du finner hos REMA 1000.

KVERNET DEIG AV STORFE, 14% FETT – VANLIG KJØTTDEIG
Dette er den mest brukte kjøttdeigen. Vanlig kjøttdeig er perfekt til burgere, kjøttkaker, og kjøttpudding, men også til alle sorter pastasauser, taco og gryteretter. Med sine 14% fett inneholder den litt mer fett enn mange av de nye og magrere kjøttdeigene. Lager du burger bør du passe på å ikke kna eller blande for mye i deigen, da blir den seig.

KVERNET DEIG AV STORFE, 5% FETT – KARBONADEDEIG
Dette er et magert alternativ til kjøttdeig. Skal du kombinere mye smak og lite fett er dette det beste valget. Karbonadedeig er ypperlig til karbonadekaker eller kjøttboller. Den inneholder inntil 6% fett, men er ofte magrere enn det også. Brukes på samme måte som vanlig kjøttdeig, men til hamburgere blir karbonadedeigen litt for kompakt.

KVERNET DEIG AV STORFE, 10% FETT
Om du vil lage lage kjøttdeigretter med litt mindre fett, uten at det går på bekostning av smak og konsistens, er dette et utmerket alternativ. Kvernet storfekjøtt inneholder inntil 10% fett.

KVERNET DEIG AV STORFE OG SVIN, 18% FETT – KJØTTKAKEDEIG/FAMILIEDEIG
Med blanding av svin- og storfekjøtt, passer denne utmerket til kjøttkaker, kjøttboller og ikke minst til klassikeren, kålruletter. Familiedeig inneholder cirka 18% fett.

KVERNET DEIG AV SVIN, 9% FETT
Kjøttdeig av svin gir mer saftighet og en mykere konsistens enn kjøttdeig av storfe. Kan blant annet brukes i gryter, gratenger og til kjøttboller. Passer også til medisterkaker. Kvernet deig av svin inneholder 9% fett.

KYLLINGKJØTTDEIG
Kyllingkjøttdeig inneholder mye protein som binder lett og godt. Gir god saftighet og er ypperlig til kjøttboller og kyllingburgere. Den kan også brukes i pastasauser og i tacoen. Fettprosenten varierer litt, men ligger som oftest mellom 7 og 9%.

 

kjottdeig_artikkel

Her finner du oppskrifter med kjøttdeig.