
Epler
Epler kommer i alle slags farger, fasonger og – aller viktigst – smaker. Noen er syrlige, andre søte; enkelte smaker mye, andre har en mer dempet smak. Gå på oppdagelsesferd i fruktavdelingen og finn din favoritt! Et eple om dagen er en av de sunneste vanene du kan ha.
Epler egner seg godt i for eksempel fruktsalater, til ost, i desserter, bakst og ikke minst spises som de er.
Stekte epleskiver
Skjær epler i skiver og stek de møre i en panne med litt smør. Epleskiver passer til svinefilet og vilt, men er også godt som dessert, med litt honning og yoghurt.
Mos
Skjær epler i biter og kok opp med litt vann til det blir tykt. Smak til med sukker og kok videre i ca 5 minutter. Deilig på brød eller som fyll i pai.
Eplemarmelade
Vask eplene og del i grove biter. Ha dem i en kjele med eplejuice og kok under lokk til eplene er møre. Mos eplene med en visp. Tilsett sukker og la koke under omrøring til en tykk marmalade. Avkjøl.
Eplesorter hos REMA 1000

Discovery
Et syrlig og aromatisk eple som smaker nydelig i salater. Disse middels store, runde, røde eplene med hvitt og fast fruktkjøtt har en spesielt god balanse mellom sødme og syrlighet. Men skal du varmebehandle epler, bør du velge en annen sort; Discovery smaker best ferskt.

Summerred
En relativt ny eplesort som kommer fra Summerland i Canada og som raskt har blitt populært i Norge. Eplene er middels store og har en litt avlang form. Fruktkjøttet er kremgult, saftig og middels fast. Dette er et anvendelig eple – det er godt å spise naturell, men egner seg også til matlaging og juicepressing.

Rød gravenstein
Gravenstein har vært dyrket i Norge siden slutten av 1700-tallet, og er den viktigste eplesorten vi har. Eplene er store, saftige og har en syrlig aroma. Rød gravenstein er en rød variant av vanlig gravenstein som er gul. Dette er et godt spiseeple som også egner seg til baking og juicing.
Tips
Epler oppbevares lengst i kjøleskap, men den beste smaken kommer best frem når eplene er tempererte.
Lær mer