Enkle hårfrisyrer du kan lage i sommer | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Enkle hårfrisyrer du kan lage i sommer

Enkle hårfrisyrer du kan lage i sommer

Fletter i alle variasjoner og "messy buns" er ofte å se om sommeren. Fordelen med disse er at du kan bli både varm og svett uten at håret blir ødelagt. Her finner du enkle tips til sommerens hårfrisyrer.

Fletter kan virke avskrekkende hvis du ikke har øvd mye, men du trenger ikke være fletteekspert for å bli hårfin. Du bestemmer selv hvor avansert eller enkel flettefrisyre du ønsker å begi deg ut på.

Under har vi samlet enkle tips og hårfrisyrer du kan teste i sommer.

Enkel “bun” med flette

Bøy hodet fremover og start med å flette fra nederst i nakken og opp til toppen av hodet. Her samler du håret sammen i en topp, bruk gjerne en strikk til å holde fletten på plass. Fest håret i strikken eller bruk hårnåler og avslutt med hårspray for å holde frisyren på plass.

En enkel opp-ned flette med bun i toppen. Perfekt til sommerens varme dager.

Opp-ned-fletter med messy buns

Vil du ha en litt annerledes vri på opp-ned-fletten kan du doble frisyren. Start som i frisyren over, men lage to fletter på hver side av bakhodet. Samle i en strikk på toppen og surr begge endene til to rotete topper.

Frisyren blir litt mer fyldig hvis du drar litt i flettebuene etter du har flettet.

Sommerens frisyre inneholder fletter

Gå for fletter i sommer, det er både praktisk og enkelt å lage.

Den klassiske strand-looken

Denne frisyren går igjen år etter år: Rufsete og bølgete lokker passer til både hverdag og fest, til jeans og t-skjorte, eller en fin kjole. Og hei, du trenger ikke engang å dra på stranden for å få beach looken! Med noen enkle steg kan du lage frisyren hjemme på badet. 

Start med å vaske håret med volumshampoo og balsam kun i tuppene, slik at det ikke tynger håret mer enn nødvendig. Deretter tørker du håret til det er håndkletørt og påfører saltvannsspray, eller en mousse.  

Massér produktet du velger godt inn i røttene og bøy hodet fremover når du skal føne håret. Det vil gi mer volum i håret. Tvinn håret og jobb med det mens du føner, eller bruk et munnstykke for å klemme det opp. Avslutt med en tørr hårspray når du er fornøyd med bølgene. 

Beskytt håret i sommer med pleiende sjampo og balsam. Sunsilk Minerals er veganske og ikke testet på dyr.

Alle produkter fra Sunsilk Minerals er veganske og ikke testet på dyr.

Få kontroll på panneluggen

Det mest upraktiske på varme sommerdager er faktisk pannelugg – man blir litt svett i pannen og luggen henger i striper. En enkel måte å dandere den på er å tvinne den mot den ene siden og feste med en spenne.

En enkel flette fra luggen og inn mot siden er også en fin måte å få vekk håret fra ansiktet og samtidig se litt pyntet ut. Et godt tips er å bruke litt balsam for å lettere få tvinnet eller flettet håret.

Få kontroll på panneluggen i sommer.

Sommerlig tilbehør til håret

I sommer er det superhot å ha masse tilbehør i håret – enten du foretrekker blomsterkrans, hårbøyler, hårnåler eller ulike spenner. Bruk for eksempel et fint skjerf som du fletter inn sammen med håret.

Hårnåler har lenge vært undervurdert og kun blitt brukt til å holde hår på plass – i det skjulte. Det trenger du ikke lenger. Dra håret til siden og fest så mange hårnåler du vil, enten ved siden av hverandre eller i form av et kryss. Lek deg frem! 

PS! Solens stråler, salt- og klorvann bidrar til at håret virker både matt og livløst. Trenger du gode tips til hvordan du kan ta vare på håret? Les hvordan du unngår tørt hår i sommer her.