Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Drikk deg sunn med smoothie

Drikk deg sunn med smoothie

En økologisk smoothie er proppfull av næringsstoffer og deilig smak som hele familien vil elske.

Den gode, gamle smoothien fikk en stund tøff konkurranse fra sin avanserte storesøster, juicing. Men siden sistnevnte krever komplisert rengjøring av dyrt utstyr, og det går med store mengder frukt og grønnsaker til et lite glass juice, har smoothien igjen fått sin søte hevn.

Barna vokser etterhvert fra rene fruktsmoothies med bær og yoghurt, og er klar for sunnere, grønnere varianter. En helt vanlig blender er alt du trenger.

Det geniale med smoothies er alle variasjonsmulighetene. Du kan lage den av det du måtte ha for hånden, for eksempel eplene som er i ferd med å bli skrukkete i frukskålen eller grønnsaker fra nederst i kjøleskapet. Vi kommer ikke på en mer velsmakende måte å forebygge matsvinn på!

Bruk en blanding av frosne og romtempererte ingredienser for en passe kald og tykk smoothie. Et godt tips er å skrelle og fryse bananer som begynner å bli brune utenpå – det er nemlig da de er på sitt mest næringsrike. Banan gjør smoothien fyldig, mettende og naturlig søt.

Hos REMA 1000 byr vi og på ferdige pakker med frosne bær, frukt og grønnsaker til de mer hektiske dagene. Frossen grønnkål og spinat egner seg ypperlig i smoothies og har tilnærmet ubegrenset holdbarhet. Både grønnkål og spinat inneholder masse A-, C- og K-vitamin, kalsium og jern.

Her får du en oppskrift på en deilig og smakfull, grønn smoothie – en real vitaminbombe!

 

Dette trenger du:

2 dl økologisk eplejuice

En økologisk banan

2 håndfuller økologisk grønnkål eller spinat (tilsv 4-5 biter frossen)

½ mango (fersk eller frossen)

1 ss kaldpresset kokosolje

1 ss økologiske linfrø

 

Slik gjør du:

Skrell og kutt frukt og grønnsaker i middels store biter. Bruker du fersk grønnkål, så fjern stilkene og riv bladene fra hverandre. Bland alt og kjør til du har en jevn, passe tykk drikk. Tilsett mer juice eller litt vann etter behov.

Ønsker du en rundere smak, kan du tilsette økologisk melk. Plantemelk fra mandler eller cashewnøtter inneholder mye naturlig kalsium og gir en smak som er både frisk og mild på én gang.

Hell blandingen i fine, gjennomsiktige glass så den friske fargen kommer til sin rett. Bytt gjerne ut plastsugerørene med gjenbruksrør eller resirkulerbare sugerør laget av papir. NYT!

 

Flere deilige smoothieoppskrifter her: