Disse middagene kan du lage uten å gå på butikken | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Disse middagene kan du lage uten å gå på butikken

Disse middagene kan du lage uten å gå på butikken

Middagsvaffel, påleggswraps eller restepizza. De fleste av oss har flere middager liggende i kjøleskap og fryser enn de tror. Her får du Karen Elene Thorsen sine beste tips til hva du kan lage fra eget kjøkken.

Helsemyndighetene anbefaler å holde seg hjemme og unngå store folkemengder. Samtidig ser vi at folk strømmer til butikkene over hele landet for å handle mer enn det de trenger. På toppen er det kjent at nordmenn kaster i gjennomsnitt 42,6 kilo mat hvert år, tilsvarende hver femte handlepose.

Å være kreativ med ingredienser du allerede har liggende hjemme er positivt for egen lommebok og miljøet. Ikke minst er det et enkelt grep du kan gjøre for å forebygge smitte ved å bidra til færre kunder i butikkene samtidig, og bidra til at alle får de varene de trenger.

– Det kan gå utover de mest sårbare i samfunnet som virkelig trenger varer hvis vi fortsetter som nå. Ikke minst er det mye penger å spare ved å bruke opp maten du har hjemme, sier Karen Elene Thorsen.

– Nå er det viktigere enn noensinne å bruke det vi har

Karen er kjent fra Instagramkontoen @fattig.student, og inspirerer daglig til hvordan du kan spare penger og kaste mindre mat. Konseptet «Middag på tomt kjøleskap» er et av hennes mange initiativ, og er en fin inspirasjon til situasjonen i dag.

– Nå kan det være lurt å kjøre på med litt middag på tomt kjøleskap, folkens. Det er ikke matmangel, men likevel hamstrer vi selv om kjøleskap, skuffer og frysere er fulle. Nå er det viktigere enn noensinne å bruke det man har, sier Thorsen.

Ved å gå på «handletur» i skuffer og skap kan du diske opp med mange smakfulle retter. Under får du kreative tips til hva du kan lage fra eget kjøkken.

Vafler

Så å si alt kan bli til en vaffel. Prøv blåbærvaffel (brunostskalk og fryste blåbær), ostevaffel (havregryn, revet ost og melk), bananvaffel (brun banan, havregryn og melk) eller middagsvaffel (havregryn/mel, egg og melk). Topp med hva enn du har liggende, som spinat, tomat, ost, bacon, peanøttsmør eller syltetøy.

Lag ny middag av middagsrester

Har du middagsrester liggende? Sleng det i en ildfast form og topp med ost. Vipps, så smaker gårsdagens middag som en ny. Her har jeg brukt poteter, grønnsaker, kremost og bacon. Kanskje flere har disse ingrediensene liggende?

Fra suppe til saus

Supperester kan få nytt liv ved å bruke den som saus til middagsformen. Over har jeg brukt paprikasuppe sammen med poteter, fisk og grønnsaker, toppa med fetaost. Suppe kan og bli en god base til gryter.

Påleggswraps

Husk at all slags pålegg kan spises som middag når du pakker det inn i lomper eller wraps. Både ost, kjøttpålegg, grønnsaker og middagsrester smaker godt som wraps.

Restepizza

Nesten all topping, pålegg eller rester er digg på pizza. Prøv deg frem med det du har i kjøleskapet. Eller kanskje du har noe digg i fryseren som egner seg som topping?

Mangler du mel eller gjær til pizzadeig? Null stress! Både lomper, lefser, pitabrød, nanbrød og brødskiver kan brukes som pizzabunn.

 

Restetaco

Alt kan bli til taco! Har du tacoskjell eller lefser liggende er det bare å slippe kreativiteten løs. Kylling, fisk, kjøtt, bønner og grønnsaker. Topp med ost og rømme, så har du deilig taco til middag. Eller kanskje du har noen sommerkoteletter, juleribbe eller pinnekjøtt liggende bakerst i fryseskuffen du lenge har drømt om å bli kvitt?

Bak brød og rundstykker

Tomt for brød? Bruk opp melet du har liggende i kjøkkenskapet og bak brød, scones eller rundstykker. Ta utgangspunkt i en oppskrift du finner på nett, men prøv deg gjerne frem med det du har. Både grønnsaker, korn og ulike melprodukter kan skape deilige bakverk.

Se mer inspirasjon til middager fra eget kjøkken her: