Rema.no Lær mer Disse matpakkene blir garantert spist opp

Disse matpakkene blir garantert spist opp

Matpakke kan være mye mer enn tørre brødskiver og svett pålegg. Her får du 11 tips til enkle og smakfulle matpakker til deg med hektiske morgener.

Både humør og konsentrasjon har godt av å møte en sunn og smakfull matpakke, og det trenger ikke være så tidkrevende som man tror.

Trikset er å lage mesteparten av maten kvelden i forveien, og legge inn litt planlegging i løpet av uka. Gå gjerne for grove og mettende varianter slik at blodsukkeret holder seg stabilt, og inkluder alltid frukt eller grønnsaker. Da har du et godt grunnlag for en sunn og god lunsj!

Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Gårsdagens middag kan bli dagens lunsj, bruk grønnsaksrester til å lage en deilig salat, bruk påleggsrestene i en omelett eller lag en stor porsjon ostehorn som du kan ta opp fra fryseren når du trenger. God lunsj!

Disse 10 matpakkene vil du garantert glede deg til:

Eggmuffins

Miniomeletter i muffinsform! Disse kan du variere i det uendelige – hva med skinke og sopp, salami og paprika eller tomat og fetaost? Disse holder seg fint i kjøleskapet noen dager og kan lages kvelden i forveien.

Pastasalat

En enkel pastasalat gjør seg godt i matpakke. Dersom du vil spare enda mer tid på kjøkkenet kan du bruke ferdig dressing.

Matpakkeruller med mozzarella og salami

Lag gjerne en ekstra stor porsjon når du først er i gang, så har du ruller til hele uka. Ta de opp fra fryseren om morgenen så tiner de i god tid til lunsj. Disse passer også som turmat!

Cottage cheese-scones med pålegg

Scones er enkelt å lage og gir deg akkurat passe med variasjon fra den tradisjonelle brødskiva. Cottage cheesen gjør disse ekstra proteinrike, og er et godt valg til matpakke.

Bananpannekaker

Banan gjør disse søte og gode, helt uten sukker! Med litt godt pålegg til har du en super lunsj i vente.

Hjemmelaget knekkebrød

Smakfulle, sprø og mettende. Disse passer perfekt med ditt favorittpålegg, og holder seg lenge i skapet i en lufttett boks.

Lefserull med spekeskinke og jarlsberg

Du er kanskje vant til å se disse på tapasbordet, men de gjør seg vel så godt i matboksen. Lefseruller kan du variere med mye forskjellig pålegg – hva med smøreost, avokado og paprika?

Minipaier

Med minipaier er alt lov. Test ulike kombinasjoner med rester fra kjøleskapet, så har du en variert og god matpakke å glede deg til.

Lammewraps

Wraps er alltid en sikker vinner. Bruk rester fra gårsdagens middag sammen med friske grønnsaker og kanskje litt urter, så vil denne matpakka gli ned på høykant.

Ost- og skinkehorn

Disse holder seg godt i fryseren, og smaker like ferskt etter en rask oppvarming i mikro eller ovn.

Osteomelett

Sunt, proteinrikt og godt. Omelett er en perfekt måte å bruke opp rester fra ost eller annet pålegg du trenger å få spist opp.