Dette tilbehøret kan du servere til lam | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Dette tilbehøret kan du servere til lam

Dette tilbehøret kan du servere til lam

Tilbehøret er halve middagen når du skal servere lammestek eller lammelår. Her finner du inspirasjon og oppskrifter til tilbehør som passer til lam, som grønnsaker, saus og poteter.

Rotgrønnsaker, poteter og saus er det klassiske tilbehøret folk flest tyr til når de skal servere lam. Ved å variere tilbehøret kan lammesteken eller lammelåret by på helt nye smaker. Under finner du inspirasjon til hva du kan servere.

Har du ikke helt bestemt deg for hva du skal servere gjestene ennå finner du inspirasjon lammeoppskrifter her og tradisjonell høstmat her.

Tilbehør til lam

Rotgrønnsaker som beter, pastinakk, kålrot, gulrot, persillerot, jordskokk og søtpotet er spesielt godt til lam. Andre grønnsaker som sopp, brokkoli og løk slår heller aldri feil.

Under har vi samlet et knippe oppskrifter som passer ved siden av lammelår, lammestek, lammeskank, lammekoteletter og lammecarré. Drist deg gjerne til å kombinere det tradisjonelle lammet med nye smaker, for eksempel søt plomme eller indisk krydder.

Saus til lam

Klassikere som rødvinssaus, sennepssaus og peppersaus er alltid et trygt valg. Dersom du vil prøve noe nytt til lammesesongen kan du prøve deg på ratatouillesaus eller paprikasaus.

Poteter til lam

Hva med å bytte ut de kokte potetene med fløtegratinerte poteter, potetmos, ovnsbakte poteter eller hasselbackpoteter? En ting er sikkert, den norske poteten slutter aldri å overraske med tilberedningsmuligheter!