Dette tilbehøret kan du servere til lam
Rotgrønnsaker, poteter og saus er det klassiske tilbehøret folk flest tyr til når de skal servere lam. Ved å variere tilbehøret kan lammesteken eller lammelåret by på helt nye smaker. Under finner du inspirasjon til hva du kan servere.
Har du ikke helt bestemt deg for hva du skal servere gjestene ennå finner du inspirasjon lammeoppskrifter her og tradisjonell høstmat her.
Grønnsaker til lam
Rotgrønnsaker som beter, pastinakk, kålrot, gulrot, persillerot, jordskokk og søtpotet er spesielt godt til lam. Andre grønnsaker som sopp, brokkoli og løk slår heller aldri feil.
Potet til lam
Hva med å bytte ut de kokte potetene med fløtegratinerte poteter, potetmos, ovnsbakte poteter eller hasselbackpoteter? En ting er sikkert, den norske poteten slutter aldri å overraske med tilberedningsmuligheter!
Saus til lam
Det blir ikke en ordentlig middag uten en god saus. Lammekjøttet kan du kombinere med mange spennende smaker.
Vi har samlet tre sauser som er verdt å prøve til lammemiddagen!
Lær mer