Dette tilbehøret bør du teste til grillmaten
Tilbehøret er ofte prikken over i-en til sommerens mange grillmiddager, og bør derfor få litt ekstra plass på tallerkenen. Her får du tre tips som løfter grillet biff, fisk eller kylling til nye høyder.
1. Gulrøtter med honning og appelsin
Oppskriften holder til 4 personer.
Dette trenger du:
- 1 pose gulrøtter
- 4 ss flytende honning
- 3 appelsiner
- 50 g smør eller god olivenolje
- Salt og pepper
- Frisk mynte
- 1 pose pinjekjerner
Slik gjør du:
Vask og skrubb gulrøttene.
Press saften av appelsinene
Finn frem en panne og legg gulrøttene i pannen. Hell over appelsinsaften og tilsett honning.
Hell 1 dl vann i pannen og kok opp. Senk deretter temperaturen til medium og sett på lokk. La det småkoke til gulrøttene er møre og det meste av væsken er fordampet. Tilsett smør/olje og smak til med salt og pepper.
Hell pinjekjernene i pannen. Hev temperaturen og la smøret glasere de vakre gulrøttene. Strø over mynteblader før servering.
Tips!
Se flere gode oppskrifter på grillmat her.
2. Pimp up Coleslaw
Oppskriften holder til 4 personer.
Dette trenger du:
- 1 pose ferdig coleslaw med dressing
- 100 g ferske blåbær
- 1 mango, skåret i terninger
- Evt litt sitronsaft
Slik gjør du:
Åpne coleslawposen og bland dressingen som hører med. Tilsett mango og blåbær. Smak til med noen dråper sitronsaft.
Tips!
3. Grillet ananas med chili-lime-salt
Oppskriften holder til 4 personer.
Dette trenger du:
- 1 moden ananas
- 1 rød chili
- 2 lime
- 1 ss flaksalt
Slik gjør du:
Del ananasen i 8 båter på langs. Skjær av den spisse trekanten på toppen av hver båt. Dette er den trevlete stammen som man fjerner fra ananasen.
Legg båtene på grillen og la fruktsukkeret karamellisere grillflaten slik at den deilige sødmen fra frukten kommer frem.
Finhakk chili og finriv skallet fra 1 lime.
Bland chili og limeskall med saltet og strø over ananasen før servering.
Tips!
Se flere tips til grilltilbehør her:
Lær mer