Hvilken bleie bør man velge?
Når en ny verdensborger melder sin ankomst, blir som regel foreldrenes liv snudd opp ned – og det vesle nurket setter premissene for hele døgnet. I tillegg er det mange valg som skal tas, og svært mange produkter å velge mellom til den lille. Og vi vil jo så gjerne velge det aller beste til de aller minste!
For å gjøre valgene enklere i jungelen av bleie- og stelleprodukter kan det derfor være greit med noen tommelfingerregler.
Velg allergivennlige produkter
En av de viktigste egenskapene babyprodukter må ha, er å være skånsomme. Babyens hud er nemlig langt tynnere og sartere enn vår egen. For å være trygg på at produktene ikke irriterer den følsomme babyhuden, bør du derfor se etter produkter uten parfyme og fargestoffer.
Er det i tillegg godkjent av Astma- og allergiforbundet, vet du at det er liten risiko for å utvikle astma, allergi og andre overfølsomhetssykdommer som følge av produktet.
Dette er Lev Vel
Nysgjerrig på Lev Vel-produktene? Prøv en gratis babypakke – så kan du teste produktene i ro og mak hjemme.
Slik velger du riktig bleie
Det finnes en rekke ulike bleiemerker og -typer å velge mellom, og prisforskjellene kan være store. De fleste foreldre kan imidlertid være enige om at det viktigste er at bleiene holder på det de skal, og at de ikke gjør babystumpen sår. Det innebærer at de må ha god passform og god sugeevne, og at overflaten må føles tørr mot babyens hud.
Første bud for å sikre nettopp det er å ha kontroll på hvor mange kilo barnet ditt veier, og på den måten finne riktig bleiestørrelse.
Hvor mye babyen tisser, er imidlertid veldig individuelt. Det har innvirkning på hvor ofte du må skifte bleien – og også hvilken bleie du bør velge. Tisser poden din mye, kan det være en god idé å gå opp en bleiestørrelse. Mange har også hell med å velge en større bleie om natta.
Husk at vekten som står på pakningen er veiledende. Alle babyer har forskjellig størrelse og fasong, så selv om babyen er utenfor vekten som står på pakken, kan du likevel bruke bleien så lenge du ser at den passer.
Les også: Lifehacks for småbarnsforeldre
Hvor ofte bør jeg skifte bleie?
Å gå for lenge med en bleie som må skiftes, gir fort irritert og sår hud. Hvor ofte du bør bytte bleie vil imidlertid variere, så her må du rett og slett sjekke bleien jevnlig. Nyfødte bruker flest bleier – de pleier å tisse og bæsje oftere enn eldre barn, og ofte ved hvert måltid. Dermed må du regne med å skifte bleie mellom 5-9 ganger om dagen.
Dersom babyen ikke våkner i løpet av natten behøver du som regel ikke å vekke barnet for å skifte bleie – de fleste babyer sier tydelig ifra dersom de opplever ubehag knyttet til en våt eller full bleie.
Bleiene fra REMA 1000s egen produktserie Lev Vel finnes i seks størrelser og passer til barn fra 3 til 30 kg. Kjernen er myk og superabsorberende, noe som gjør at den føles ekstra tørr, lett og behagelig. I tillegg er de Svanemerket, FSC-merket og anbefalt av Astma- og allergiforbundet Danmark. De er spesielt milde mot huden fordi de ikke inneholder fargestoffer, parfyme eller lotion.
De er også blant markedets rimeligste, noe som gjør at du kan spare tusenvis i løpet av bleieperioden – i tillegg til at de har vunnet flere tester. Ikke rart at de har blitt mange familiers favoritt!
Spar 50% på bleier
Slik velger du riktige stelleprodukter
Våtservietter og tørre stellekluter er praktiske å ha for hånden når du skal skifte bleie, eller vaske hender og ansikt – både hjemme og på farten. Du kan selvsagt også bruke tekstilkluter, men vær oppmerksom på at stoffibrene kan bli for grove for babyhuden.
De tørre stelleklutene har en supermyk overflate og kan brukes som de er, eller fuktes med vann eller olje. Er babyens hud ekstra sart, sverger mange til sistnevnte. Våtservietter er praktiske å ha med på tur når du ikke har tilgang på vann, og er mange familiers følgesvenn også når barna er godt over småbarnsalderen.
Våtserviettene fra Lev Vel er laget av ren viskose, noe som gjør dem svært velegnet for babyhud. De er også sertifisert med de viktigste miljø- og allergimerkene, som Svanemerket og Astma- og allergimerket. I tillegg er de fri for palmeolje – og selvsagt har en lav pris.
Hva gjør man med bleieutslett og sår stump?
Hyppig bleieskift og riktig bleiestørrelse som sitter godt forebygger rød stump, kløe, eksem og svie. Likevel er der fort gjort at skånsom barnehud blir rød og irritert. Er stumpen først blitt sår, kan en sinksalve gjøre underverker – og et lite lag med den hvite salven er også gull for å hindre at de røde områdene oppstår. Lev Vels sinksalve er laget med skånsomme ingredienser som lindrer og reparerer sår hud.
Også i badevannet er det viktig å velge milde produkter uten parfyme, for at badet ikke skal irritere eller tørke ut barnets hud. Lev Vels babyolje, sjampo og badesåpe er både milde, parfymefrie, astma- og allergimerket og svanemerket.
Dette bør du ha i stelleveska
Ei godt pakket stelleveske er gull verdt når du er ute med babyen. Dette er lurt å ha med for å gjøre turen med den lille mest mulig knirkefri:
- Våtservietter
- Klemmeposer eller raske måltider
- Bleier
- Håndkle eller annet stelleunderlag
- Drikkeflaske
- Ammeinnlegg
- Ekstra klesskift
- Eventuelt smokker eller leker
- Antibac
- Sinksalve eller annen salve
- Bleieposer
Lær mer