Rema.no Lær mer Det Glutenfrie Verksted

Det Glutenfrie Verksted

Næringsrike bakemikser gjør det enkelt å lage smakfull glutenfri mat - som også er økologisk.

Monica Hellmann er gründer og driver av Det Glutenfrie Verksted. Monica er levende opptatt av god mat og matglede, og synes selv det var utfordrende å finne smakfulle, næringsrike glutenfrie produkter siden hun har cøliaki.

Monika

Matglede
– Smakfull mat er det aller viktigste i hverdagen for meg. Jeg ønsker å kunne spise god, og aller helst økologisk mat – ikke bare middag, men også ved andre anledninger, forteller Monica.
– Bursdager er merkedager hvor noe ekstra godt står på menyen, da er det ikke stas å komme med en kjedelig kake som ikke smaker noe siden den er glutenfri. Derfor er mange av bakemiksene fra Det Glutenfrie Verksted nettopp kaker og andre godsaker, som også er sukkereduserte.

Gode råvarer
Monica har utviklet bakemikser som er både glutenfrie og økologiske, med mindre sukker og mer fiber. Alt fra grovt brød til cookies som smaker ordentlig godt, og som hele familien kan spise. Hun jobber tett med produsenten for å få de beste produktene tilpasset sine kriterier i Det Glutenfrie Verksted. Produktene inneholder ikke hvetestivelse og er også melkefrie. Glutenfrie meltyper er basisen for alle produkter, og ulike frø tilsettes for å sette smak.

linfrøbrød

For hele familien
– Jeg er veldig opptatt av at dette skal være mat som hele familien skal kunne spise. Når et familiemedlem har glutenintoleranse, skal ikke han eller hun få spesialmat, men heller at alle i familien skal kunne spise det samme. Det skal smake godt for alle, mener Monica.
Monica utvikler selv oppskriftene, og prøver og feiler med ingredienser hjemme på kjøkkenet. Hun har også et nettverk hvor hun tester oppskrifter, der det viktigste kriteriet er smak og tilberedning.

Design som frister
Emballasjen til alle produktene i serien er utviklet med tanke på å utstråle matglede og friste til inspirasjon.
– Alle pakninger er designet for å friste. Du skal ikke få følelsen av at du er syk når du kjøper produktene, men de skal være så fine at folk ønsker å ha de stående fremme på kjøkkenbenken.

Musli

Monika er opptatt av at forbrukeren skal være trygg på at produktene er produsert for å sikre god kvalitet gjennom hele verdikjeden. – Det finnes ingen snarveier, avslutter Monika.

Bakemikser fra Det Glutenfrie Verksted får du nå også kjøpt hos REMA 1000.