
Derfor har kyllingen det så bra
Romslige fjøs med plass til å leke, kose, utforske og hvile i, luft som er god å puste i – og tilgang til naturlig lys. Kyllingene har boltreplass og alltid tilgang på miljøberikelser – som klatrestativ og høyballer. Norsk kylling er nemlig den første storskalaprodusenten i verden som kan levere kylling sertifisert etter den nye dyrevelferdsstandarden ECC (European Chicken Commitment)
Friskere kylling
Standarden er utarbeidet av europeiske dyrevernsorganisasjoner. Den inneholder blant annet krav til at kyllingene skal ha bedre plass og naturlig lys. I tillegg skal det brukes en kyllingtrase som vokser saktere enn den som er vanligst i norsk kyllingproduksjon. Norsk kylling byttet allerede i 2018 til en mer saktevoksende kylllingtype som er svært aktiv, og som generelt er friskere. Byttet av kyllingrase ble omtalt som en revolusjon for norsk dyrevelferd av Dyrevernalliansen.

STOLT BONDE: Hans Ole Øwre Klomstad er en av de mange engasjerte Bøndene som har lagt ned en stor innsats for å gi kyllingene et enda bedre liv.
Dyktige og engasjerte bønder
136 dyktige og engasjerte Trøndelagsbønder står bak de fornøyde kyllingene, og har lagt ned en stor innsats for å oppfylle den nye standarden. De kan fortelle om kyllinger som åpenbart trives bedre – og dermed får også bøndene en bedre arbeidshverdag. For når dyrene har det bra, har bøndene det bra.
Godt for smaksløkene – og samvittigheten
Så langt har over 335 europeiske aktører forpliktet seg til å selge kjøtt etter ECC-standard innen 2026 – og norsk kylling er altså den første industrielle storskalaprodusenten i verden som når målet.
Når du velger denne kyllingen, kan du dermed være trygg på at kyllingene har hatt det godt, og fått tid og plass til å bruse med fjærene. Vi tror også at kylling som har det bedre, smaker bedre – både for smaksløkene og samvittigheten din.
Kylling produsert av Norsk Kylling finner du kun hos REMA 1000.
Hva er ECC?
Lær mer