Derfor har Solvinge-kyllingen det så bra | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Derfor har Solvinge-kyllingen det så bra

Derfor har Solvinge-kyllingen det så bra

Solvinge er den første storskala kyllingprodusenten i verden som har oppnådd ECC dyrevelferdsstandarden. Dermed kan du nyte smakfull kylling med god samvittighet.

Romslige fjøs med plass til å leke, kose, utforske og hvile i, luft som er god å puste i – og tilgang til naturlig lys. Solvinge-kyllingen har boltreplass og alltid tilgang på miljøberikelser – som klatrestativ og høyballer. Det er hverdagen for Solvinge-kyllingene. Solvinge er nemlig den første storskalaprodusenten i verden som kan levere kylling sertifisert etter den nye dyrevelferdsstandarden ECC (European Chicken Commitment)

Friskere kylling

Standarden er utarbeidet av europeiske dyrevernsorganisasjoner. Den inneholder blant annet krav til at kyllingene skal ha bedre plass og naturlig lys. I tillegg skal det brukes en kyllingtype som vokser saktere enn den som er vanligst i norsk kyllingproduksjon. Solvinge byttet allerede i 2018 til en mer saktevoksende kylllingtype som er svært aktiv, og som generelt er friskere. Byttet av kyllingtype ble omtalt som en revolusjon for norsk dyrevelferd av Dyrevernalliansen.

Les mer om den friske og spreke Hubbard-kyllingen.

STOLT BONDE: Hans Ole Øwre Klomstad er en av de mange engasjerte Solvinge-bøndene som har lagt ned en stor innsats for å gi kyllingene et enda bedre liv.

Dyktige og engasjerte bønder

136 dyktige og engasjerte Trøndelagsbønder står bak de fornøyde kyllingene, og har lagt ned en stor innsats for å oppfylle den nye standarden. De kan fortelle om kyllinger som åpenbart trives bedre – og dermed får også bøndene en bedre arbeidshverdag. For når dyrene har det bra, har bøndene det bra.

Bli kjent med Solvinge-bøndene her.

Godt for smaksløkene – og samvittigheten

Så langt har over 335 europeiske aktører forpliktet seg til å selge kjøtt etter ECC-standard innen 2026 – og Solvinge er altså den første industrielle storskalaprodusenten i verden som når målet.

Når du velger Solvinge-kylling, kan du dermed være trygg på at kyllingene har hatt det godt, og fått tid og plass til å bruse med fjærene. Vi tror også at kylling som har det bedre, smaker bedre – både for smaksløkene og samvittigheten din.

Solvinge-kylling finner du kun hos REMA 1000. Les mer og se alle produktene her.