Grønne Folk redder snåle grønnsaker    | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Grønne Folk redder snåle grønnsaker   

Grønne Folk redder snåle grønnsaker   

Frosta-familien frister folk med spennende ferdigretter og bidrar til å redusere matsvinn.   Kjøp produktene fra Grønne Folk hos REMA 1000.

Digre, rare gulrøtter. Klumpete, små poteter. Uansett hvordan de ser ut, smaker de like godt. Bare spør gartner Ragnhild Eggen Viken.

I 2015 bestemte hun seg for å forvandle de snåle grønnsakene fra Frosta og familiegården til spennende retter fulle av smak, helt uten tilsetningsstoffer. For snåle grønnsaker kan ikke selges i sin opprinnelige form, men de kan brukes til mye likevel.

Ektefelle Jonas, yngstesønn Jørgen og kokken Bjørnar fra Hegstad og Blakstad AS digget ideen– sammen satte de den ut i live, og Grønne Folk ble født.

En grønnere hverdag  

Ragnhilds mål var å piffe opp norsk ferdigmat og gjøre den grønnere og mer bærekraftig. Vegetar-alternativer uten soya og tilsetningsstoffer fantes nesten ikke. Chef Bjørnar satte i gang med oppskriftene, trikset og mikset med ferske, gode grønnsaker, bønner, krydder og selvdyrkede urter– etter hvert satt smaken som et skudd.

Økende etterspørsel 

Allerede i 2016 kunne trønderne kjøpe Grønne Folk-produkter på REMA 1000, og etterspørselen økte. Folk elsket det bærekraftige konseptet og prøvde alt fra gryter og hummuser, til burgere av selleri og rødbeter.

Les mer om Grønne Folks produkter her

Kikertcurry og gartnergryte fra grønne folk

Ferdigrettene fra Grønne Folk er uten tilsetningsstoffer og laget av overskuddsgrønnsaker.

Frosta-familien  

I dag finnes Grønne Folk på REMA 1000-butikker i alle landes regioner. Hele 40 grønne produsenter i Frosta og omegn leverer grønnsaker til produksjonen. Det gleder gründerfamilien. Ikke bare kjenner de produsentene sine godt – de korte avstandene gir også svært lave transportutslipp. Det betyr at råvarene er fremme på rekordtid. Produksjonskjøkkenet er nemlig lokalisert i Frostas gamle meieribygg.

Grønne Folk bidrar til at tonnevis av smakfulle og rare grønnsaker får nytt liv, og er dermed med på å redusere matsvinn. De gode og enkle rettene gjør det også lettere for travle matelskere å komme nærmere målet om 5 om dagen.

Sånt smaker ekstra godt. Bon appetitt!

Hva er bærekraftig mat?   

FNs bærekraftsmål fastslår at verden har nok mat til alle, men den må tas bedre vare på. Det innebærer blant annet mer lokal matproduksjon, mer bærekraftig produksjon, bedre utnyttelse av ressursene i jordbruket og at vi ikke må kaste mat.

Det er akkurat dette som er essensen i Grønne Folk– grønn mat fra lokale produsenter, laget av krokete grønnsaker som ikke kan selges i sin opprinnelige form.

Les mer om Grønne Folk