
Bruk opp gresskarrestene fra Halloween
Mange forbinder Halloween med gresskar og skumle ansikter. Uthuling av gresskar er gøy for både store og små, men ikke alle vet hva de kan bruke innmaten på. Gresskar har en mild og søtlig smak, og er derfor svært fleksibel i matlaging. Gresskar kan både kokes, bakes, stekes og brukes i bakst.
Her finner du 12 smakfulle oppskrifter så du enkelt kan holde matsvinnet nede, også under Halloween.
Deilig gresskarpuré
Puré av gresskar kan brukes i retter der du ofte serverer kålrot- eller potetstappe. Puréen egner seg samtidig godt i bakverk eller desserter, for å gjøre retten saftig eller søt. Se oppskrift på frukt.no her.
Gresskarvafler
Prøv disse høstlige vaflene med sammalt hvete og revet gresskar. Vaflene blir saftige og søte, og smaker godt med for eksempel ost, rømme eller syltetøy. Se oppskrift på frukt.no her.
Gresskar- og kikertsalat
Denne lune gresskarsalaten inneholder mange spennende smaker. Sammen med Tahini, får denne retten en nøtteaktig og eksotisk preg. Se oppskrift på frukt.no her.
Gresskar-fries
Bruk gresskarfries som tilbehør eller en rett for seg selv. Kutt gresskaret i biter og bak i ovnen, så har du en søt og smakfull rett klar. Se oppskrift på frukt.no her.
Gresskarpai
Denne paien kommer du til å like! En saftig pai som passer perfekt til høstkosen. Server den sammen med litt pisket krem. Se oppskrift på frukt.no her.
Ristede gresskarkjerner
Gresskarkjerner gjør seg godt i salat eller supper, og inneholder mange viktige næringsstoffer. Med denne oppskriften på ristede gresskarkjerner er det ingen grunn til å nyte dem alene. Se oppskrift på frukt.no.
Gresskarscones
Scones er både enkelt å lage og smaker fantastisk til frokost. Gresskar gjør disse ekstra saftige, lag gjerne en større porsjon som kan ligge i fryseren når du har lyst på noe godt. Se oppskrift på frukt.no her.
Bakt butternut gresskar
Gresskar egner seg svært godt til baking i ovn. Pass på å bruke en variant som er egnet for matlaging, som butternut gresskar. Bak med smør eller olivenolje og litt salt og pepper, så har du en nydelig forrett klar. Se oppskrift på frukt.no her.
Sprø eple- og gresskarchips
Denne retten kombinerer to favoritter høsten har å by på: norske epler og gresskar. Disse sunne chipsene kan nytes i hverdagen så vel som helgen. Se oppskrift på rema.no her.
Gresskarsuppe med gresskarpesto
Suppe smaker sjeldent bedre enn under et varmt pledd om høsten. Denne gresskarsuppen byr på spennende smaker, og gir deg to oppskrifter til å bruke opp gresskaret på. Se oppskrift på frukt.no her.
Gresskarkake
Har du en bursdag i vente? Hvorfor ikke servere gresskarkake! Denne kaken er saftig og god, med deilig kryddersmak. Kaken holder seg godt, og kan nytes flere dager i strekk eller oppbevares i fryseren. Se oppskrift på frukt.no her.
Tilslørte gress-karer
Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos. Har du mos til overs kan denne gjerne fryses ned, og brukes som fyll i terter eller bakst senere. Se oppskrift på frukt.no her.
Tips
Hele gresskar har lang holdbarhet. De kan lagres flere måneder hvis du oppbevarer dem på et tørt og svalt sted (mellom 10-16°C). Du kan godt sette Halloween-gresskaret ut på trappen en stund før det skal hules ut til selve feiringen.
Lær mer