Rema.no Lær mer Bruk opp gresskarrestene fra Halloween

Bruk opp gresskarrestene fra Halloween

Ingen grunn til å kaste Halloween-frukten. Her finner du 12 fristende oppskrifter for å spise opp gresskarrestene.

Mange forbinder Halloween med gresskar og skumle ansikter. Uthuling av gresskar er gøy for både store og små, men ikke alle vet hva de kan bruke innmaten på. Gresskar har en mild og søtlig smak, og er derfor svært fleksibel i matlaging. Gresskar kan både kokes, bakes, stekes og brukes i bakst.

Her finner du 12 smakfulle oppskrifter så du enkelt kan holde matsvinnet nede, også under Halloween.

Deilig gresskarpuré

Puré av gresskar kan brukes i retter der du ofte serverer kålrot- eller potetstappe. Puréen egner seg samtidig godt i bakverk eller desserter, for å gjøre retten saftig eller søt. Se oppskrift på frukt.no her.

Smakfull gresskarpuré. Bilde fra frukt.no.

Gresskarvafler

Prøv disse høstlige vaflene med sammalt hvete og revet gresskar. Vaflene blir saftige og søte, og smaker godt med for eksempel ost, rømme eller syltetøy. Se oppskrift på frukt.no her.

Saftige gresskarvafler. Bilde fra frukt.no.

Gresskar- og kikertsalat

Denne lune gresskarsalaten inneholder mange spennende smaker. Sammen med Tahini, får denne retten en nøtteaktig og eksotisk preg. Se oppskrift på frukt.no her.

Lun gresskarsalat. Bilde fra frukt.no.

Gresskar-fries

Bruk gresskarfries som tilbehør eller en rett for seg selv. Kutt gresskaret i biter og bak i ovnen, så har du en søt og smakfull rett klar. Se oppskrift på frukt.no her.

Sprø gresskarfries. Bilde fra frukt.no.

Gresskarpai

Denne paien kommer du til å like! En saftig pai som passer perfekt til høstkosen. Server den sammen med litt pisket krem. Se oppskrift på frukt.no her.

Saftig gresskarpai. Bilde fra frukt.no.

Ristede gresskarkjerner

Gresskarkjerner gjør seg godt i salat eller supper, og inneholder mange viktige næringsstoffer. Med denne oppskriften på ristede gresskarkjerner er det ingen grunn til å nyte dem alene. Se oppskrift på frukt.no.

Ristede gresskarkjerner. Bilde fra frukt.no.

Gresskarscones

Scones er både enkelt å lage og smaker fantastisk til frokost. Gresskar gjør disse ekstra saftige, lag gjerne en større porsjon som kan ligge i fryseren når du har lyst på noe godt. Se oppskrift på frukt.no her.

Deilige halloweenscones. Bilde fra frukt.no.

Bakt butternut gresskar

Gresskar egner seg svært godt til baking i ovn. Pass på å bruke en variant som er egnet for matlaging, som butternut gresskar. Bak med smør eller olivenolje og litt salt og pepper, så har du en nydelig forrett klar. Se oppskrift på frukt.no her.

Bakt butternut gresskar. Bilde fra frukt.no.

Sprø eple- og gresskarchips

Denne retten kombinerer to favoritter høsten har å by på: norske epler og gresskar. Disse sunne chipsene kan nytes i hverdagen så vel som helgen. Se oppskrift på rema.no her.

Eple- og gresskarchips. Bilde fra frukt.no.

Gresskarsuppe med gresskarpesto

Suppe smaker sjeldent bedre enn under et varmt pledd om høsten. Denne gresskarsuppen byr på spennende smaker, og gir deg to oppskrifter til å bruke opp gresskaret på. Se oppskrift på frukt.no her.

Gresskarsuppe med gresskarpesto. Bilde fra frukt.no.

Gresskarkake

Har du en bursdag i vente? Hvorfor ikke servere gresskarkake! Denne kaken er saftig og god, med deilig kryddersmak. Kaken holder seg godt, og kan nytes flere dager i strekk eller oppbevares i fryseren. Se oppskrift på frukt.no her.

Høstlig gresskarkake. Bilde fra frukt.no.

Tilslørte gress-karer

Tilslørte bondepiker i en variant med gresskarmos. Har du mos til overs kan denne gjerne fryses ned, og brukes som fyll i terter eller bakst senere. Se oppskrift på frukt.no her.

Tilslørte gress-karer. Bilde fra frukt.no.

Tips

Hele gresskar har lang holdbarhet. De kan lagres flere måneder hvis du oppbevarer dem på et tørt og svalt sted (mellom 10-16°C). Du kan godt sette Halloween-gresskaret ut på trappen en stund før det skal hules ut til selve feiringen.