Bruk opp gresskarrester fra Halloween | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Bruk opp gresskarrester fra Halloween

Bruk opp gresskarrester fra Halloween

Har du gresskarrester fra Halloween? Ingen grunn til å kaste innmaten. Her får du tips til hvordan bruke opp gresskarrestene, sammen med 12 fristende oppskrifter.

Mange forbinder Halloween med utskjæring av gresskar for å pynte hjemmet med. Gresskar-pynting er gøy for både store og små, men kan fort by på unødig matsvinn da mange ikke vet hva man kan bruke gresskarrester til.

Gresskar er faktisk i familie med squash, melon og agurk, og har en mild og søtlig smak. Dette gjør den svært fleksibel i matlaging, og kan både kokes, bakes, stekes og bruke si bakst.

Her finner du 12 smakfulle oppskrifter som hjelper deg å holde matsvinnet nede – også under Halloween.

Dette kan du lage med gresskarrester

1. Deilig gresskarpuré

Puré av gresskar kan brukes i retter der du ofte serverer kålrot- eller potetstappe. Puréen egner seg samtidig godt i bakverk eller desserter, for å gjøre retten saftig eller søt. Se oppskrift på frukt.no her.

gresskarpure

Gresskarpuré kan fryses og brukes i alt fra pannekaker og bakst, til supper og gryter.

2. Gresskarvafler

Prøv disse høstlige vaflene med sammalt hvete og revet gresskar. Vaflene blir saftige og søte, og smaker godt med for eksempel ost, rømme eller syltetøy. Se oppskrift på frukt.no her.

Saftige gresskarvafler. Bilde fra frukt.no.

3. Lun gresskarsuppe

Suppe smaker sjeldent bedre enn under et varmt pledd om høsten. Denne gresskarsuppen byr på spennende smaker, og gir deg to oppskrifter til å bruke opp gresskaret på.

Prøv en lun gresskarsuppen og topp med rømme, persille og gresskarkjerner.

4. Gresskar-fries

Bruk gresskarfries som tilbehør eller en rett for seg selv. Kutt gresskaret i biter og bak i ovnen, så har du en søt og smakfull rett klar. Se oppskrift på frukt.no her.

Sprø gresskarfries. Bilde fra frukt.no.

5. Gresskarmuffins

Disse små, søte muffinsene smaker ekstra godt om høsten. Den krydrede smaken av kanel og kardemomme passer perfekt til den søte gresskarsmaken.

gresskarmuffins

Gresskar smaker godt som bakst, og er en fin måte å redusere matsvinn etter utskjæringen.

6. Gresskarpai

Denne paien kommer du til å like! En saftig pai som passer perfekt til høstkosen. Server den sammen med litt pisket krem. Se oppskrift på frukt.no her.

Saftig gresskarpai. Bilde fra frukt.no.

7. Ristede gresskarkjerner

Gresskarkjerner gjør seg godt i salat eller supper, og inneholder mange viktige næringsstoffer. Med denne oppskriften på ristede gresskarkjerner er det ingen grunn til å nyte dem alene. Se oppskrift på frukt.no.

Ristede gresskarkjerner. Bilde fra frukt.no.

8. Gresskarscones

Scones er både enkelt å lage og smaker fantastisk til frokost. Gresskar gjør disse ekstra saftige, lag gjerne en større porsjon som kan ligge i fryseren når du har lyst på noe godt. Se oppskrift på frukt.no her.

Deilige halloweenscones. Bilde fra frukt.no.

9. Gresskar- og kikertsalat

Denne lune gresskarsalaten inneholder mange spennende smaker. Sammen med Tahini, får denne retten en nøtteaktig og eksotisk preg. Se oppskrift på frukt.no her.

Lun gresskarsalat. Bilde fra frukt.no.

10. Bakt butternut gresskar

Gresskar egner seg svært godt til baking i ovn. Pass på å bruke en variant som er egnet for matlaging, som butternut gresskar. Bak med smør eller olivenolje og litt salt og pepper, så har du en nydelig forrett klar. Se oppskrift på frukt.no her.

Bakt butternut gresskar. Bilde fra frukt.no.

11. Sprø eple- og gresskarchips

Denne retten kombinerer to favoritter høsten har å by på: norske epler og gresskar. Disse sunne chipsene kan nytes i hverdagen så vel som helgen. Se oppskrift på rema.no her.

Eple- og gresskarchips. Bilde fra frukt.no.

12. Gresskarkake

Har du en bursdag i vente? Hvorfor ikke servere gresskarkake! Denne kaken er saftig og god, med deilig kryddersmak. Kaken holder seg godt, og kan nytes flere dager i strekk eller oppbevares i fryseren. Se oppskrift på frukt.no her.

Høstlig gresskarkake. Bilde fra frukt.no.

Se flere tips til Halloween her.