Derfor er blåbær supermat | Tips og oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Derfor er blåbær supermat

Derfor er blåbær supermat

Nå er blåbærene på sitt beste, både i butikken og i skogen.

Sensommeren er tid for å plukke blåbær

Supermat

Blåbær er supermat! Den er på topp 10-listen over de mest antioksidantrike matvarene. Vi kan holde oss friske og antagelig yngre ved å spise rikelig med bær. Spis derfor blåbær året rundt.

På sensommeren vokser det søte og gode blåbær i skogen. Bærene fra skogen kan du fryse ned og nyte resten av året.

Spar tid

Hvis du derimot ikke har tid til å tilbringe noen timer i skogen, kan du kjøpe bærene i butikken. Dette er en annen blåbærtsort som kalles for hageblåbær, og stammer opprinnelig fra USA.
Sammenlignet med skogsblåbær er hageblåbærene større, søtere og med en mildere smak. Fruktkjøttet er hvitt, og antioksidantene sitter i skallet. Derfor blir du ikke blå på tunga når du spiser dem!
Selv om disse bærene ikke inneholder like mye antioksidanter som de ville bærene, er de likevel sunne, og en god kilde til vitaminer.

Les mer om blåbær på BAMA sine nettsider.

Blåbær fra skogen

Blåbær fra skogen blir du blå på fingrene av å plukke!

Både ville blåbær og hageblåbær smaker godt alene, men gjør at pannekaker, yoghurt og smoothie smaker fantastisk!