Betyr lave priser dårlig kvalitet? | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Betyr lave priser dårlig kvalitet?

Betyr lave priser dårlig kvalitet?

Mange styres av prisen når de handler inn til middag, men viker unna de rimeligste produktene. Vi har spurt Karen Elene Thorsen hvordan hun får i seg god og næringsrik mat, og samtidig holder matbudsjettet nede.

Karen Elene Thorsen, som står bak Instagramkontoen @fattig.student, er av typen som kan stå lenge og finlese ingredienslistene på produktene, samtidig som hun er opptatt av å bruke minst mulig penger. Det største sparetrikset gjør du nemlig i butikkhyllene!

Selv tyr hun ofte til REMA 1000s lavpris-produkter når hun gjør ukehandlingen. Etter mange timer i butikkhyllene har hun bitt seg merke i at deres egne produkter, som PRIMA-serien, ofte er av samme eller bedre kvalitet enn merkevarenes varianter.

Jeg prøver selvsagt å finne det billigste produktet, men det er samtidig viktig for meg at produktet er av god kvalitet. Dette er grunnen til at jeg liker REMA 1000 bedre enn andre matbutikker, fordi REMA sine egne billigmerker som regel er av utrolig god kvalitet i forhold til andre billigmerker, sier Karen Elene Thorsen.

Kast mindre mat! Grønnsaker under PRIMA-serien fra REMA 1000 er ofte basert på grønnsaker som blir sortert bort under produksjon. Bilde: Radical Broccoli.

PRIMA er REMA 1000 sin egen serie med produkter til laveste pris.

Mindre salt og sukker

Siden 2014 har REMA 1000 jobbet med å redusere salt, sukker og mettet fett i alle egne produkter, inkludert lavpris-serien PRIMA. Hvis du gjør som Karen Elene og tar en titt på ingredienslistene vil du oppdage at de aller fleste produktene har tilsvarende eller bedre næringsinnhold.

Tacoserien er et godt eksempel på at det kan lønne seg å velge laveste pris. Her har vi fjernet 30 prosent salt, i tillegg til at produktene er uten tilsatt sukker. Flere av produktene har i senere tid vunnet flere smaks- og kvalitetstester. Alle REMA 1000 sine egne produkter er selvsagt helt fri for palmeolje.

Jeg elsker PRIMA-kryddermiksen til REMA 1000! Den er ikke tilsatt sukker og inneholder mindre salt enn andre tacokryddere, sier Karen Elene.

Velg uperfekte grønnsaker

Et annet tips Karen Elene har er å gå for lavpris-merkene når du handler frukt og grønnsaker. Produkter som pakkes under merkevaren PRIMA er gjerne dyrket på samme gård og smaker vel så godt som dyrere alternativer

Under merkevaren PRIMA finner du frukt og grønnsaker med ulik størrelse og fasong. Mat som ofte ikke havner i butikken, selv om smaken er like god.

Under merkevaren PRIMA finner du frukt og grønnsaker med ulik størrelse og fasong. Mat som ofte ikke havner i butikken, selv om smaken er like god.

Forskjellen ligger i krav til størrelse eller mindre «skjønnhetsfeil», der PRIMA-serien er rausere på sorteringen. På den måten bidrar du samtidig til å hindre matsvinn ved å velge produkter med lavere krav til utseende. Den store forskjellen derimot ser du på prisen – her er det mange kroner å spare!

Husk at du sparer ytterligere 10% på all fersk frukt og grønnsaker ved å handle med Æ!

Selv om de har ulik størrelse, så er smaken like god, sier Karen Elene.

Dersom du ønsker å kutte i matbudsjettet kan det med andre ord være store summer å spare ved å velge butikkens laveste prisalternativer. Er du fortsatt i tvil om lave priser og kvalitet går hånd i hånd, kan du prøve fattig.student sin lavpris-oppskrift på taco neste fredag:

Fredagstaco fra fattig.student:

Du trenger:
(oppskrift til to personer)

 • 400g PRIMA kylling (Karen Elene kjøpte en stor pakke og fryste ned resten av filetene)
 • 1 boks PRIMA cherrytomater
 • 1 PRIMA avokado
 • 1 pk PRIMA tacokrydder
 • 1 pk PRIMA tacolefser
 • 1 pk REMA 1000 ruccola
 • 1 rødløk
 • 1 hvitløksfedd
 • 1/2 lime
 • Salt og pepper

Slik gjør du:

 1. Varm opp tacolefsene én og én i en tørr panne på medium varme (da blir lefsene mer cripsy!).
 2. Kutt opp kylling i strimler og stek kyllingen i stekepannen. Når kyllingen nesten er gjennomstekt, tilsetter du tacokrydder og vann etter anvisning på pakken, og steker det på medium varme til kyllingen er gjennomstekt.
 3. Lag guacamole ved å mose én avokado, tilsette finhakket hvitløk og smake til med salt, pepper og limesaft.
 4. Kutt opp rødløk og cherrytomater i biter. Topp tacolefsen med ruccola, tomat, rødløk, tacokylling og guac Nyt!