Barnas beste 17. mai-meny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Barnas beste 17. mai-meny

Barnas beste 17. mai-meny

La barnas 17. mai-bord bugne av festlig mat og morsomme retter! Her er et knippe oppskrifter barna vil elske.

17. mai er utvilsomt årets store festdag for både liten og stor, og tradisjon tro feires nasjonaldagen med flotte antrekk, god stemning og deilig mat. Koldtbord og grillmat er sikre vinnere når du skal invitere til fest, og fordelen er at mye av måltidet kan gjøres klart på forhånd. I tillegg er det enkelt å samarbeide med andre om matlagingen ved at alle tar med litt hver, enten til frokostbordet eller grillfesten.

Men mens vi voksne fråtser i godsaker, som spekemat, oster, eggerøre og røkelaks, er det kanskje ikke denne typen mat som står høyest i kurs hos barna. Så, hva skal du servere de yngste festdeltagerne på nasjonaldagen?

Lag en duggfrisk velkomstdrikk

Lag en sprudlende, fresh jordbærslush! Denne oppskriften – med jordbær, lime, sitronbrus og mynte, er perfekt tørstedrikk på nasjonaldagen.

Barn digger vannmelon! Med denne vannmelonslushen med eple og lime, blir du garantert populær hos de yngste gjestene. Server i morsomme glass – og pynt med festlige sugerør og en vannmelonbit!

Server frokostmuffins og en gammel klassiker

Muffins kan være langt mer enn bare søt glede. Hva med å servere dem til frokost på 17. mai? Hva med å prøve grove muffins med ost og skinke, eggemuffins, grønnsaksmuffins eller sunne muffins med bær. En morsom vri på frokosten, som knapt kan slå feil.

Her finner du inspirasjon til sunne muffins, som egner seg ypperlig på frokostbordet.

På nasjonaldagen er det lov med en søtere frokost enn den man spiser til hverdags. Introduser barna for klassikeren arme riddere, da vel! Bytter du ut loff med et grovere brød, blir måltidet litt mer mettende og næringsrikt også. Server med friske bær, som blåbær og bringebær, og en hjemmelaget sjokoladesaus hvis du ønsker å slå skikkelig på stortromma.

Genialt med grillmat

Pølser og hamburgere er barnas favoritt – det går kjapt å tilberede, og er perfekt middagsmat på 17. mai.  De yngste liker det sannsynligvis veldig enkelt, så her kan du med fordel la barna komponere sin egen variant. For den voksne pølse- og burgerelskeren, kan du pimpe opp måltidet med digg topping og spennende tilbehør, som hjemmelaget potetsalat, kjapp agurkrelish, syltet kål og syltet rødløk.

Oppskriftene finner du her.

Den deilige desserten

Inviter barna med på forberedelsene, og lag deres egne ispinner til 17. mai! Med denne oppskriften er det gjort i en fei. Rør isen myk, ha isen over i former og stikk en pinne eller teskje i hver form. Frys ned igjen. Ta ispinnene ut av formene etter noen timer, og rull dem i barnas favorittstrø, Non Stop, eller sjokoladepulver. Gøy, godt og superenkelt!

Se hele oppskriften her

En saftig sjokoladekake faller i smak hos de fleste, og er nok spesielt populær blant de yngste. Denne godsaken er enkel å lage, og har en fantastisk god glasur. Pynt etter alle kunstens regler – med seigmenn, Non Stop, fargerikt kakestrø og norske flagg!