Avokado | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold

Avokado

Avokado er en frukt som vokser på trær som kan bli hele 20 meter høye. Den inneholder viktige næringsstoffer og bør være en del av kostholdet ditt.

Avokado var en viktig del av kostholdet til Aztekerne i Mexico, og er også i dag først og fremst forbundet med det mexicanske kjøkkenet. Frukten har en mild, nøytral smak og en kremaktig konsistens, og egner seg derfor godt til å balansere sterke retter.

Kjøp gjerne spisemoden avokado, da de umodne kan være harde og trå, og vanskelig å anvende i matlagingen. Kjøper du umoden avokado, kan du lagre den noen dager til skallet gir etter for et lett trykk. Avokado høstes umdodne for åt åle transport og modnes underveis.

Avokado er proppfull av næring, og er en god kilde til kalium, protein og A-, B-, C- og E-vitaminer. I tillegg får du en god dose av umettet fett, som er bra for kroppen.

Bruk avokado i matlagingen

Avokado anbefales i salater, i grillsausen, til bruk i forretter, som pålegg, i supper eller kremer til dessert. Den er og super å bruke i smoothie, da den har en nøytral smak. Og ikke glem guacamolen!

Det gulgrønne fruktkjøttet oksiderer raskt når det kommer i kontakt med luft. Det er ikke farlig å spise brunsvart avokado, men det smaker heller ikke spesielt godt. Så for å unngå dette bør du ta vare på steinen, som på magisk vis hjelper avokadoen til å holde på grønnfargen.

Visste du at du kan bruke Avokado til hjemmespaet? Bruk most avokado på huden, eller lag ansiktsmaske ut av den for å friske opp tørr hud.

Disse rettene kan du lage med avokado: