Avfallsposer på rull | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Avfallsposer på rull

Avfallsposer på rull

Vanskelig å vite hva du skal gjøre med søppelposen, nå som du har begynt med handlenett? Løsningen er enkel – og billigere enn du tror: Avfallsposer på rull!

Du er kanskje som nordmenn flest, og bruker plastposen i søppeldunken på kjøkkenet? Så hva gjør du når de gode rutinene er innarbeidet og poseskuffen er helt tom?

Avfallsposer på rull er løsningen! For mens plastposen hos matbutikken er designet for å kunne bære tungt – og dermed inneholder mye plast, består avfallspose på rull av halvparten så mye plast. Ifølge Handelens Miljøfond sparer du ca. 10 gram plast for hver gang du putter avfallspose på rull i søppelbøtta istedenfor den vanlige plastposen fra matbutikken.

Erstatter du plastposen med avfallspose på rull, kan faktisk det norske plastforbruket reduseres med flere tusen tonn årlig. Det viser en fersk rapport utført av Norwaste på vegne av Handelens Miljøfond. I tillegg kan du spare hundrevis av kroner i året på å droppe den dyre plastposen. Dersom du går over til avfallsposer på rull, bidrar du altså til både å redusere plastbruken – og du sparer lommeboken.

Disse avfallsposene finner du hos REMA 1000:

Vi er i Europa-toppen i plastposeforbruk

Selv om utviklingen går i riktig retning, har vi fortsatt en stor jobb foran oss. I fjor kjøpte vi hele 722 millioner plastposer.

Målet er at hver person ikke skal bruke mer enn 40 plastposer i snitt i året. Dette har svenskene klart; i fjor brukte de bare 17 poser hver. Til sammenligning brukte vi 8 ganger så mange!