Asiatisk inspirert ukemeny
Alle oppskriftene i ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.
Handleliste for hele ukemenyen
- 0.5 pk rispapir
- 150g peanøttsmør
- 1 pk grønnkål
- 5 stk gulrøtter
- 1 stk paprika
- 2 stk rødløk
- 1 stk lime
- 1 pk koriander
- 1 stk ingefær
- 300g veganske nuggets
Fra eget kjøkkenskap
- Soyasaus
- Sriracha
- Hvitløk
- Sesamfrø
- Ris
1. Asiatisk grønnkålsalat med sataysaus
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss ingefær
- 0.25 pk koriander
- 0.5 stk lime
- 1 ts sriracha
- 3 ss soyasaus
- 150g peanøttsmør
- 1 dl vann
- 1 stk rødløk
- 0.5 stk paprika
- 1 stk gulrot
- 0.5 pk grønnkål
- 1 ss sesamfrø
Slik gjør du:
- Start med å lage sataysaus. Kutt opp hvitløk, ingefær og halvparten av koriander. TIlsett i en blender sammen med limesaft, sriracha, soyasaus, peanøttsmør og vann. Bland sammen i cirka 20 sekunder.
- Kutt opp rødløk og paprika i strimler, og riv gulroten.
- Skyll grønnkål i kaldt vann og masser grønnkålen med hendene. Dette gjør at den blir mykere, enklere å spise og smaker mindre beskt.
- Bland sammen grønnkål og de oppkuttede grønnsakene, og vend inn ⅓ av sataysausen. Topp salaten med ekstra koriander og sesamfrø.
Obs! Sett bort resten av sataysausen og halvparten av salaten dersom du følger ukemenyen. Det skal brukes i andre middager.
2. Grønnkålsalat med veganske nuggets
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 150g veganske nuggets
Obs! I denne middagen bruker vi salat som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Stek nuggets etter anvisning på pakken. Server med grønnkålsalat.
3. Sommerruller med sataysaus
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 30 min
Ingredienser
- 1 dl ris
- 2 stk gulrot
- 0.25 stk paprika
- 0.5 stk rødløk
- 0.25 pk grønnkål
- 0.5 pk rispapir
- 0.25 pk koriander
- 0.25 stk lime
Obs! I denne middagen bruker vi sataysaus som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Kok opp ris etter anvisning på pakken.
- Kutt opp paprika og rødløk i strimler.
- Skyll grønnkål i kaldt vann og masser grønnkålen med hendene. Dette gjør du for at grønnkålen skal bli mykere, den blir enklere å spise og den smaker mindre beskt.
- Dypp rispapir i vann etter anvisning på pakken, og fyll rispapiret med gulrot, paprika, rødløk, grønnkål og koriander. Brett sammen og gjenta til det ikke er mer fyll igjen.
- Server sommerrullene med kokt ris og sataysaus.
4. Wok med crispy nuggets biter og sataysaus
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: 20 min
Ingredienser
- 1 dl ris
- 150g veganske nuggets
- 1 ss ingefær
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 stk rødløk
- 0.25 stk paprika
- 2 stk gulrot
- 0.25 pk grønnkål
- 2 ss soyasaus
- 1 ss sesamfrø
- 0.25 pk koriander
Obs! I denne middagen bruker vi sataysaus som ble laget tidligere i ukemenyen.
Slik gjør du:
- Kok opp ris og stek veganske nuggets etter anvisning på pakken.
- Kutt opp ingefær, hvitløk, rødløk, paprika og gulrøtter i strimler.
- Stek rødløk, ingefær og hvitløk i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank. Tilsett resten av de oppkuttede grønnsakene og grønnkålen, og stek videre.
- Kutt opp nuggets i biter og tilsett i stekepannen sammen med sataysaus og soyasaus. Bland sammen.
- Server wok med ris, sesamfrø og finhakket koriander.
Lær mer