Asiatisk inspirert ukemeny | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Asiatisk inspirert ukemeny

Asiatisk inspirert ukemeny

En kjapp vegetarmeny med inspirasjon fra det asiatiske kjøkken og med masse deilige grønnsaker!

Alle oppskriftene i ukemenyen er beregnet til 1 voksen og 1 barn.

1. Asiatisk grønnkålsalat med sataysaus

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Slik gjør du:

  1. Start med å lage sataysaus. Kutt opp hvitløk, ingefær og halvparten av koriander. TIlsett i en blender sammen med limesaft, sriracha, soyasaus, peanøttsmør og vann. Bland sammen i cirka 20 sekunder.
  2. Kutt opp rødløk og paprika i strimler, og riv gulroten.
  3. Skyll grønnkål i kaldt vann og masser grønnkålen med hendene. Dette gjør at den blir mykere, enklere å spise og smaker mindre beskt.
  4. Bland sammen grønnkål og de oppkuttede grønnsakene, og vend inn ⅓ av sataysausen. Topp salaten med ekstra koriander og sesamfrø.

Obs! Sett bort resten av sataysausen og halvparten av salaten dersom du følger ukemenyen. Det skal brukes i andre middager.

2. Grønnkålsalat med veganske nuggets

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Obs! I denne middagen bruker vi salat som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Stek nuggets etter anvisning på pakken. Server med grønnkålsalat.

3. Sommerruller med sataysaus

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 30 min

Obs! I denne middagen bruker vi sataysaus som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp paprika og rødløk i strimler.
  3. Skyll grønnkål i kaldt vann og masser grønnkålen med hendene. Dette gjør du for at grønnkålen skal bli mykere, den blir enklere å spise og den smaker mindre beskt.
  4. Dypp rispapir i vann etter anvisning på pakken, og fyll rispapiret med gulrot, paprika, rødløk, grønnkål og koriander. Brett sammen og gjenta til det ikke er mer fyll igjen.
  5. Server sommerrullene med kokt ris og sataysaus.

4. Wok med crispy nuggets biter og sataysaus

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: 20 min

Obs! I denne middagen bruker vi sataysaus som ble laget tidligere i ukemenyen.

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris og stek veganske nuggets etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp ingefær, hvitløk, rødløk, paprika og gulrøtter i strimler.
  3. Stek rødløk, ingefær og hvitløk i ei stekepanne sammen med litt olje eller smør til løken er blitt blank. Tilsett resten av de oppkuttede grønnsakene og grønnkålen, og stek videre.
  4. Kutt opp nuggets i biter og tilsett i stekepannen sammen med sataysaus og soyasaus. Bland sammen.
  5. Server wok med ris, sesamfrø og finhakket koriander.