Alt smaker bedre med revet ost
Artikkelen er laget i samarbeid med TINE®
Det finnes revet ost i mange varianter, fra kjente norske oster som Norvegia® og Jarlsberg®, til mer internasjonale oster som Mozzarella og Cheddar. I tillegg finner du «toppinger», som ikke er produsert av melk, men som etterligner egenskapene til ost.
Med revet ost slipper du både å rive selv, og du kan teste spennende osteblandinger som er spesielt utviklet for å sikre gode funksjonelle egenskaper. Revet ost fra TINE er utviklet for å gi optimal;
- Smak
- Smelting
- Bruning
Det er melkefettet som gir den karakteristiske aromaen og smaken som du gjerne forbinder med smeltet ost.
Revet ost fra TINE®
Variantene av revet ost har ulik smak, bruningsegenskaper og blandingsforhold. Test selv – og finn din favoritt. Prøv ekte revet ost på pizza, taco, i toast, på fløtegratinerte poteter eller i andre favorittretter.
Prøv disse variantene fra TINE®
TINE® Ekte Revet Ost Original er bestselgeren som passer til alt. En lik andel Norvegia® og Jarlsberg® gir en saftig og smakfull blanding med en rund og mild smak, akkurat slik folk flest vil ha det. Inneholder 27% fett.
TINE® Ekte Revet Ost 4 Oster er en fyldig og smaksrik osteblanding, satt sammen av noen av våre mest smakfulle merkevarer: Østavind®, Jarlsberg®, Norsk Mozzarella og Norsk Cheddar. Gir perfekt nedsmelting, gyllen farge og saftig smak. Blandingen inneholder 22% fett.
Tips til å smelte ost:
- Bruk revet ost i stedet for osteskiver når du skal smelte eller gratinere. Da er det enklere å fordele osten jevnt uten at du stenger damp inne. Med flate osteskiver kapsler du varmen og gjør at fyllet under blir dampkokt. I tillegg smelter revet ost bedre!
- Sørg for at retten når høy nok varme i ovnen når du skal gratinere – på kokkespråket kalles dette maillardeffekten, når osten blir karamellisert og nøttebrun skjer først når osten blir 160 grader eller høyere.
Oppskrift: Grove pizzasnurrer – perfekt til matpakka!
Pizzasnurrer er godt å ha med i matpakken, både på skolen og ut på tur. Pizza kan nytes både kald og varm. Ved å bruke ferdig pizzabunn er det en lek å lage pizzasnurrer.
Ingredienser (til ca. 15 pizzasnurrer)
- 1 stk ferdig pizzabunn
- 2 dl pizzasaus eller tomatsaus
Pizzafyll:
- 1 ss finhakket løk
- 1 stk finhakket hvitløksfedd
- 1 ts tørket oregano
- 200 g TINE® Ekte Revet Ost Original
- 15 skiver skinkeskiver, pepperoni, salami eller annen pølse
Til pensling og dryss
- 1 stk sammenvispet egg
- 4 ss TINE® Ekte Revet Ost Original
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
2. La deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter. Åpne så pakningen og rull deigen ut på arbeidsbordet. Smør på pizzasaus og dryss ost over. Fordel fyllet over osten.
3. Trill deigen sammen fra langsiden så det blir en pølse. Er deigen klisset tar du litt mel på fingrene. Skjær biter, omtrent 1 cm brede, med spiss kniv og legg dem på et stekebrett.
4. Pensle med sammenvispet egg og dryss over revet ost. Stek pizzasnurrene midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Tips!
- Du kan selvfølgelig lage din egen hjemmelaget pizzadeig. Prøv denne oppskriften.
- La barna få være med på matlagingen, og la dem velge sitt eget favorittfyll.
- Disse pizzasnurrene egner seg også godt til å fryse.