Alt smaker bedre med revet ost | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Alt smaker bedre med revet ost

Alt smaker bedre med revet ost

Oppdag den deilige verden av ekte revet ost som forvandler dine favorittretter til smaksfulle retter. Fra saftige pizzaer til smakfulle ovnsretter – revet ost er den ultimate smaksgarantien. Utforsk spennende osteblandinger fra TINE®, lær hvordan du smelter ost perfekt og se vår oppskrift på grove pizzasnurrer.

Artikkelen er laget i samarbeid med TINE®

Det finnes revet ost i mange varianter, fra kjente norske oster som Norvegia® og Jarlsberg®, til mer internasjonale oster som Mozzarella og Cheddar. I tillegg finner du «toppinger», som ikke er produsert av melk, men som etterligner egenskapene til ost.

Med revet ost slipper du både å rive selv, og du kan teste spennende osteblandinger som er spesielt utviklet for å sikre gode funksjonelle egenskaper. Revet ost fra TINE er utviklet for å gi optimal;

  • Smak
  • Smelting
  • Bruning

Det er melkefettet som gir den karakteristiske aromaen og smaken som du gjerne forbinder med smeltet ost.

Variantene av revet ost har ulik smak, bruningsegenskaper og blandingsforhold. Test selv – og finn din favoritt. Prøv ekte revet ost på pizza, taco, i toast, på fløtegratinerte poteter eller i andre favorittretter.

Tips til å smelte ost:

  • Bruk revet ost i stedet for osteskiver når du skal smelte eller gratinere. Da er det enklere å fordele osten jevnt uten at du stenger damp inne. Med flate osteskiver kapsler du varmen og gjør at fyllet under blir dampkokt. I tillegg smelter revet ost bedre!
  • Sørg for at retten når høy nok varme i ovnen når du skal gratinere – på kokkespråket kalles dette maillardeffekten, når osten blir karamellisert og nøttebrun skjer først når osten blir 160 grader eller høyere.

Oppskrift: Grove pizzasnurrer – perfekt til matpakka!

Pizzasnurrer er godt å ha med i matpakken, både på skolen og ut på tur. Pizza kan nytes både kald og varm. Ved å bruke ferdig pizzabunn er det en lek å lage pizzasnurrer.

Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 250 °C.
2. La deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter. Åpne så pakningen og rull deigen ut på arbeidsbordet. Smør på pizzasaus og dryss ost over. Fordel fyllet over osten.
3. Trill deigen sammen fra langsiden så det blir en pølse. Er deigen klisset tar du litt mel på fingrene. Skjær biter, omtrent 1 cm brede, med spiss kniv og legg dem på et stekebrett.
4. Pensle med sammenvispet egg og dryss over revet ost. Stek pizzasnurrene midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Se flere matpakketips her.