7 aktiviteter du kan ta med babyen på | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 7 aktiviteter du kan ta med babyen på

7 aktiviteter du kan ta med babyen på

Bleieskift, mating, skriking og søvn fyller kanskje mesteparten av dagene deres til tider, men skulle du ha litt overskudd finnes det hyggelige aktiviteter for både deg og babyen.

For de fleste går det heldigvis lettere når man begynner å få på plass rutiner og lærer å kjenne barnet sitt. Ja, mange begynner til og med å få overskudd til å ta med den lille på aktiviteter. Man trenger ikke nødvendigvis å slå på stortromma eller reise så langt for å få store opplevelser med de aller minste. De små, enkle opplevelsene er ofte de beste. 

7 aktiviteter som både foreldre og babyer kan sette pris på

1. Trilletur i naturen

Ujevnt terreng kan hjelpe babyen med å vugges i søvn i vognen – og mamma eller pappa kan ha godt av litt frisk luft for å klarne tankene om det har blitt mange lange timer uten søvn i det siste.

Mange steder i landet arrangeres det organiserte trilleturer der småbarnsforeldre og spedbarn kan møtes og dele fine naturopplevelser. Visste du at japanere kaller turer i skogen hvor man trekker inn naturinntrykk for «å bade i skogen»?

Å oppsøke trær og skog, har blitt en del av det nasjonale programmet for folkehelse i Japan, og kalles Shinrin-yoku. Det har blitt bevist at det kan bidra til å senke hjerterytmen og redusere stress og depresjon. 

Husk å gjøre klar et tur-kit slik at du er forberedt på å skifte bæsjebleier og vaske vekk gulp fra turklær, så er det ingenting som kan hindre deg i å nyte litt tid ute i skogen med den lille.

Slik velger du de beste produktene din babyen din.

Alltid ha det viktigste liggende klart i stellebagen, som bleier, våtservietter, ammeinnlegg, mat og drikke.

Alltid beredt! Bleier, våtservietter og mat bør være standardutrustning i en hver babyveske. Lev Vel-produktene er både enkle i bruk og rimelige å kjøpe inn, og kan være det som skiller en fin tur i skogen fra en stressende og kjip opplevelse.

2.Babysvømming

Visste du at du kan ta med babyen din på organisert babysvømming allerede fra den er 6–8 uker gammel? I vann får babyen gjort bevegelser som ikke er mulig å gjøre på land og babyen frigjøres dermed fra en sittende eller liggende stilling. Babyen lærer å bli trygg i vann, og det er samtidig en fin måte å knytte tettere bånd mellom forelder og barn.

Babysvømming kan i tillegg være bra for barnets motoriske utvikling. Et studie viste at barn som som hadde deltatt på babysvømming hadde bedre balanse og bedre gripeevne som femåringer enn barn som ikke hadde deltatt på babysvømming. Det arrangeres babysvømming i svømmehaller de fleste steder i landet.

3. Babysang

Babysang er morsom og fin aktivitet du kan ta med babyen din på. Ofte arrangeres babysang i kirker, men det finnes også en rekke ikke-religiøse alternativer. Babysang foregår vanligvis som en samlingsstund hvor man synger barnesanger og samtidig løfter og leker med babyene.

I tillegg til at det kan være morsomt for både foreldre og barn, viser forskning at musikkopplevelser kan være positivt for barnas språklæring.

Babysang kan være en fin opplevelse for både store og små.

Babysang kan være en fin opplevelse for både store og små.

4. Trene med barnevogn

Frisk luft er bra både for barn og foreldre. Hvorfor ikke kombinere en tur ut av huset med en liten treningsøkt? Det går fint å jogge med barnevogn, men det er viktig å fokusere på sikkerheten til barnet og sjekke at barnevognen er i god stand.

Når man kan begynne å trene etter fødsel varierer fra kvinne til kvinne. Enkelte kan begynne med lett trening allerede noen dager etter fødsel, mens andre bør andre vente i mer enn seks uker. Når man først starter med trening etter fødsel er det viktig at man ikke begynner for hardt, men gradvis trapper opp treningen.

Ville du tatt med en fem uker gammel baby på seiltur? Les reisetipsene til familien som valgte havet!

5. Barselgruppe

Barselgruppe er et tilbud som de fleste helsestasjoner tilbyr. Her kan du møte andre som har fått barn omtrent samtidig som deg. Mange vil ha stor glede av å utveksle erfaringer og bli kjente med andre som er i samme situasjon.

Vanligvis arrangeres det et par slike barselgruppe-treff på helsestasjonen før foreldrene selv tar over initiativet og avtaler flere møter. 

Prøv en gratis babypakke fra Lev Vel – så får du testet produktene i ro og mak hjemme.

Prøv en gratis babypakke fra Lev Vel

Prøv en gratis babypakke fra Lev Vel.

6. Babykino

Visste du at du kan ta med deg babyen din på kino? En rekke kinoer over hele landet tilbyr kinovisninger med dempet belysning og lavere lyd tilpasset deg med spedbarn. Man kan amme barnet under filmen og enkelt gå inn og ut av salen dersom det trengs.

I tillegg slipper man blikk fra andre i kinoen dersom barnet ditt skulle begynne å vræle, siden alle er i samme båt som deg. Ofte er kinoene også åpne for innspill om hvilke filmer som skal vises. 

7. Babybesøk på sykehjem

«Den største gleda ein kan ha, det er å gjera andre glad.» Ordene stammer fra den norske dikteren Mikael Aksnes. Visste du at det er mulig å dra på sykehjemsbesøk med babyen din?

Det vil ganske sikkert glede deg selv og barnet ditt like mye som det vil glede de som bor på sykehjemmet. Sjekk med din lokale frivillighetssentral om de organiserer babybesøk i nærområdet ditt, eller spør på et sykehjem i nærheten om de vil ha besøk.

Som småbarnsforeldre møter vi både små og store utfordringer i hverdagen. Se historier fra flere ulike familier og få tips og inspirasjon til et enklere småbarnsliv her.